Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla her yıl ücretsiz açılan yaz spor okulları bu yıl 37 farklı branşta gençlere hizmet verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gençlerin yaz aylarını en verimli spor yaparak geçirebileceklerini bu nedenle velilerin çocuklarını spora teşvik etmesini istedi.

Daha sağlıklı bir gelecek için sporun şart olduğunu ifade eden Keşküş, şunları kaydetti:

"Spor ile sağlıklı geleceğin temelini atabiliriz. Çocuklarımız 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeterince yoruldu şimdi tatil zamanı diyor ve tüm çocuklarımızı dolu dolu verimli bir yaz tatili geçirmeleri için bekliyoruz. Çocuklarımızın spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürmesi için öncelikle velilerimizin çocuğunu spora yönlendirmesini istiyoruz."

Yaz spor okullarına kayıt yaptırmak isteyen gençlerin, http://sanliurfa.gsb.gov.tr/ adresinden başvuru formunu doldurarak nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki fotoğrafla Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne teslim etmesi gerektiği belirtildi.