Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Spor ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde çeşitli spor alanlarında çalışma imkanı veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi takdir topluyor.

Şanlıurfa merkezde 3 Gençlik Merkezi (Ahmet Yesevi, Hayati Harrani ve Batıkent Toki) 2 spor salonu (Hamidiye Yaşam Merkezi ve Merkez Spor Salonu) ve 4 sentetik çim'den oluşan  futbol sahasıyla ve eğitmenlerin gözetiminde gençlere hizmet vermektedir.

Sporun yanında kişisel gelişim kursları da veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik merkezlerine bağlı spor salonlarında Futbol, Basketbol Voleybol, başta olmak üzere Badminton, Güreş, Boks, Karate, Tekvando, Fitnesi, Hentbol, Atletizm, Judo,  KickBox, Mua-Thai, Yüzme, Halk Oyunları, Resim kursu ve  Kuran-ı Kerim ile birlikte toplam 18 branşta sportif ve kültürel kurslar veriliyor.

Gençlik merkezlerinde verilen kurslara yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalı gençler, aylık olarak 18 Bin 600 kişi sportif faaliyetlere katılıyor. Mevcut kurslara  1.228 kişi kayıtlı olarak faydalanıyor. Bölgede en donanımlı spor merkezi olarak faaliyet gösteren Hamidiye Spor ve Yaşam Merkezinde aylık 6 Bin 480 kişi ücretsiz olarak hizmet alıyor.

Gençlerin gelişmesine katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcuların kendi alanında profesyonel olması için de ayrıca girişimleri ve katkıları devam ediyor.  Gençlerin lisanslı şekilde spor yapmasını teşvik eden Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bünyesinde Güreş, Tekvando, Judo, Kickbox, Atletizm, Yüzme, Tenis, Basketbol, Voleybol, Futbol ve Engelli Halter dallarında 2 Bin 785 lisanslı sporcusuyla kendi liglerinde mücadele ediyor.

İl merkezinde 1'i kapalı  5 açık, İlçelerde 8 adet sabit, 5 adette seyyar havuzla yüzme imkanı veriyor. Bu bağlamda 2016 yılı içinde yaz spor okulları kapsamında 2 Bin 760 öğrenciye yüzme eğitimi verilmiş olup 3 aylık sezon içinde il ve ilçelerdeki tüm havuzlardan yaklaşık 450 Bin kişi faydalandı.

Gençlere sahip çıkıp imkan verildiği takdirde güzel yetenekler ortaya çıktığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,19.2 yaş ortalaması ile Türkiye'nin en genç yaş oranına sahip Şanlıurfa'da gençlerin sosyal alanlarda gelişmesine katkı sunmak için bir çok kursla hizmet verdiklerini söyledi. Gençlere güvenip destek verildiğinde başarılar elde edildiğine dikkat çeken Başkan Çiftçi, Büyükşehir'in kurslarına yoğun ilgi gösteren gençlere teşekkür etti.