Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Şanlıurfa gençlik Merkezinden Yaz okulu Programı ‘’ Merkezimde Bu Yaz yeteneklerini keşfet  '' sloganıyla hazırladığı yaz okulunda Kız ve Erkek olmak üzere Kuran-ı Kerim eğitimi,Masa Tenisi,Kodadı2023 Bilgisayar programcılık eğitimi,Resim,Bağlama,Gitar,Karikatür Eğitimi,Bilgisayar Eğitimi,Halk oyunları,İşaret Dili,Diksiyon,Değerler Eğitimi ,gezi,piknik ,yüzme gençlerin kendi yeteneklerini keşfedecekleri  birçok aktiviteyi içine alıyor.

Yaz okulu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Bahçelievler Gençlik Merkezi  Müdürü Hamit Derman şunları söyledi :

''Özellikle gençlerimizin   okul dışında daha iyi bir şekilde yetişmesini sağlamak, çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak için yaz okulu programımızı başlattık. Bizim amacımız, çocukları hem eğitmek hem de değerlerimizi anlatmaktır. Çocuklarımıza hem etkinliklerle hem de eğlencelerle eğiterek hem onların kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak hem de topluma faydalı olmayı sağlamak en temel amaçlarımızdan bir tanesidir. Temel amacımız çocuklarımızın yüreğine dokunabilmektir. Böyle yaparak çocukları, güzel huylarını daha da güzelleştirmiş, kötü olan davranışlarını düzeltip onu doğru yöne taşımış olacağız. Burada paylaşmayı, yardımlaşmayı, nezaket kurallarına uymayı ve ahlaki ilkeleri korumayı öğrencilerimize öğretirken; biz eğitimciler de tavsiyede bulunduğumuz şeyleri yapacağız.

Ayrıca bütün gençlerimizi Kuran-ı Kerim eğitimi,Masa Tenisi,Resim,Bağlama,Gitar,Karikatür Eğitimi,Bilgisayar Eğitimi,Halk oyunları,İşaret Dili,Diksiyon,Değerler Eğitimi ,gezi,piknik ,yüzme gibi etkinliklerle  yeteneklerini  keşfetmeleri  ve  zamanlarını  dolu dolu geçirmeleri  için gençlik merkezlerimize bekliyoruz. ‘’ diyerek sözlerine son verdi.