Daha önce Bursa’da 29 Nisan 2017 tarihinde yapılan olimpik deneme milli takım seçmelerinde 400 mt’de 2. olurken 800 mt’de ise 1. olan Medine Ökte Milli takıma seçilerek Şanlıurfa’nın gururu olmuştu. 6-7 Mayıs 2017 tarihinde ise U 18 uluslararası Belarus-Türkiye-Ukrayna üçlü yıldızlar şampiyonasında 800 mt’de 3. oldu.

Geçen yıl Ukrayna'da yapılan üçlü yarışmanın devamı niteliğindeki organizasyonda Türkiye'den 58, Ukyarya'dan 40 ve Belarus'tan 36 olmak üzere toplam 136 atlet yarıştı.

Nefes kesen yarışlarda mücadele eden sporcumuz Medine Ökte, rakiplerine pistin tozunu yutturarak Türkiye’yi ve şanlı şehir Şanlıurfa’yı bir kez daha başarısıyla taçlandırdı.

“ŞANLIURFA ATLETİZM’DE GELİŞİYOR”

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Atletizmin Şanlıurfa’da gelişmekte olan bir spor dalı olduğunu ve Atletizm alanlındaki çalışmalarının ise meyvesini alamaya başladıklarını söyledi.

Sporcularının antrenörleriyle müsabakaya çok iyi hazırlandığını vurgulayan İl Müdürü Keşküş, “Sporcularımız antrenörleriyle müsabakalara çok iyi hazırlanıyor çalışma saatlerini verimli kullanıyorlar. Yarışmalarda Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran sporcumuz Medine Ökte’yi ve antrenörünü canı gönülden kutluyor nice başarılar diliyorum” dedi.

Her katılığı yarışmalardan eli dolu ayrılan sporcumuz Ökte, üçlü yıldızlar şampiyonasındaki başarısıyla Kenya’da yapılacak olan Dünya Yıldızlar barajını ve TOHUM barajını geçti.