Kampanyaya, #YaşasınŞehirTakımları tagıyla resmi twitter hesabından Türkiye Futbol Federasyonu ve Şanlıurfaspor Fahri Başkanı Mehmet Ekinci’de destek verdi.
Dünya da Liverpool, Barcelona, Madrid gibi şehir takımları kentlerinin marka değerini yükseltirken, Türkiye’de ise Trabzon, Bursa, Eskişehir, Sivas gibi futbol takımları, istikrarlı başarıları sayesinde şehirlerinin marka değerlerinin yükselmesine katkı sağladılar.

Sosyal Sorumluluk Projesi’nde başarılı spor muhabiri Burcu Esmersoy, eski futbolcu Sergen Yalçın, sanatçılar Tuna Kiremitçi, İzzet Altınmeşe, dalış sporcusu Şahika Ercümen’de yer aldı.

Ünlü isimler, ‘’Elini vicdanına koy, şehrinin takımını destekle’’ sloganıyla, çektirdikleri fotoğraflarla taraftarlara mesaj gönderdiler.

Proje, Türkiye Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve diğer alt liglerde zor şartlar altında mücadele eden, ayakta kalabilmek için her yıl maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyan  takımlar için önem arz ediyor.

Proje ayrıca, Türk Futboluna çok sayıda futbolcu kazandıran ve Türk sporunun lokomotifi konumundaki şehir takımlarının içinde bulunduğu sorunlara da dikkat çekmek istiyor. Birçok şehir takımı, şehrin kapasitesinin aksine alt liglerde ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Ayrıca bu ayakta kalma mücadelesine her yıl bir başka köklü şehir takımı ekleniyor. Şehir takımlarının önündeki en büyük engel kalıcı gelir sorunu. Bu sorunu atlatmak için ise şüphesiz şehir takımları taraftarlarının, şehrin ve iş adamlarının desteğine ihtiyaç duyuyor. Şehir takımlarının yöneticileri taraftarlarından, şehirlerinden ve iş adamlarından sadece kalıcı gelir kaynakları noktasında değil maddi ve manevi yönden destek bekliyor.

MEDYAURFA.COM