Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Şanlıurfa'ya son 5 yılda 17 milyon TL'lik yatırım yaparak, kentin modern tesislerle tanışmasını sağladı.

Teşkilattan yapılan açıklamada, 2013 yılından bu yana kente 17 milyon TL aktararak futbol, basketbol, voleybol, tenis sahalarının yanı sıra okulların salonları ve yarım kalan tesislerin tamamladığı bildirildi.

Son 6 yılda toplamda 85 tesisin yapım ve tadilatına maddi kaynak sağlayan teşkilat, Gençlik Merkezleri başta olmak üzere futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları inşa ederken, var olan ve tadilata ihtiyaç duyan yapıları da yenileyerek hizmete açtı.

- Okullarda nasibini aldı

Kentin yönetim birimleriyle iş birliği halinde bulunan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, var olan fakat kullanılamayacak derecede kötü spor komplekslerinin yenilenmesi, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde ihtiyaç duyulan tesislerin yeniden inşa edilmesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim veren okulların spor salonları için de çalışmalara başladı.

Eğitim alan öğrencilerin spor aktivitelerini sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmesi için eksiklikler giderilirken, spor salonu olmayan okulların salonları yeniden inşa edildi. Gündüz öğrencilerin hizmetinde yer alan tesisler akşam ve hafta sonları da halkın kullanımına sunuluyor.

- "Şanlıurfa hak ediyor"

Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2013 yılından bugüne kadar Şanlıurfa'ya maddi kaynak sağlayarak şehrin merkez, köy ve ilçelerde 62 adet sentetik çim yüzeyli futbol ve semt sahası inşa edilmesini sağladıklarını söyledi.

Yapılan tesislerin sadece sporculara değil, vatandaşlara da hizmet verdiğini belirten Spor Toto Teşkilat Başkanı Kasapoğlu, "Şanlıurfa, şanlı tarihi, geçmişten gelen köklü kültürel yapısı ve değerleriyle ülkemizin en nadide kentlerinden birisi olarak bu yatırımları fazlasıyla hak ediyor." ifadesini kullandı.

Ülkenin değerli imkanlarını en rasyonel şekilde kullanarak, mümkün olduğunca maksimum verim elde etmek için çalıştıklarını ifade eden  Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Teşkilatımızın maddi kaynak aktardığı tesislerde hem profesyonel sporcular, hem de halkımız kolaylıkla sporla buluşabiliyor. Hedefimiz sporu ve sporcuyu desteklerken aynı zamanda herkesin ayağına kadar götürebilmek ve sporu ulaşılır kılmak. Okul bahçelerine yaptığımız sahalar, okul saatleri dışında vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu sayede profesyonel olarak spor yapacak gençlerimiz ve boş zamanlarını sporla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız aynı tesislerde spor yapıyorlar."