Spor Toto Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken, şampiyonluk ve ligden kalma yarışı büyük bir çekişme içinde devam ediyor.

Ligin zirvesinde 4 takım şampiyonluk iddasını sürdürüyor. Galatasaray son 5 haftaya 60 puanla lider girerken, yalnızca 1 puan gerisinde Beşiktaş ve Medipol Başakşehir yer alıyor. Son haftalardaki çıkışıyla toparlanan Fenerbahçe de lider ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Süper Lig'de kalma yarışı ise çok daha fazla takımın mücadelesiyle sürüyor. Şu ana kadar yalnızca Kardemir Karabükspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Son 5 haftada ortada duran 15 puan ve alt sıralardaki takımların birbirleri arasında oynayacakları maçlar da göz önüne alındığında, 38 puanla 10. sırada bulunan Evkur Yeni Malatyaspor'un altında yer alan takımlar çok ciddi bir şekilde düşme korkusunu yaşıyor.

Osmanlıspor 29 puanla 17., Atiker Konyaspor aynı puanla 16., Gençlerbirliği 30 puanla 15., Aytemiz Alanyaspor 32 puanla 14., Bursaspor 33 puanla 13., Teleset Mobilya Akhisarspor 34 puanla 12. ve Antalyaspor da 35 puanla 11. sırada yer alıyor.

Gözler son derbide

Ligde heyecan giderek yükselirken gözler şimdiden sezonun son derbisine çevrildi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında derbi, 31. haftada Türk Telekom Stadı'nda 29 Nisan'da oynanacak. Derbiyi kazanan takım, şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde edecek.

5'te 5'le yalnızca Galatasaray şampiyon oluyor

Şampiyonluk yarışı veren takımlar içerisinde yalnızca lider Galatasaray tüm maçlarını kazanması halinde, diğer takımların oynayacağı karşılaşmalara bakmaksızın şampiyonluğa ulaşabilme şansına sahip.

Beşiktaş tüm maçlarını kazansa da ikili averajda gerisinde bulunduğu aynı puandaki Medipol Başakşehir'in puan kaybını beklemek zorunda.

Medipol Başakşehir'in ise tüm maçlarını kazansa da lider Galatasaray'ın bir maçta takılmasını beklemesi gerekiyor.

Fenerbahçe ise tüm maçlarını kazanarak sıralamada önünde yer alan 3 takımın da puan kaybını beklemek zorunda.

İkili averaj hesapları

Galatasaray ile Beşiktaş'ın aralarında oynayacağı maç haricinde ligde dört takımın kendi arasındaki maçlar sona erdi ve ikili averajlarda durum netleşti.

Medipol Başakşehir, ikili averajda Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın önünde yer alıyor. Turuncu-lacivertliler, ligi iki takımdan biriyle aynı puanda bitirmesi halinde rakibinin üstünde yer alacak. Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile aynı puanda kalması halinde averajda üstün taraf sarı-lacivertliler olacak.

Galatasaray dışında diğer rakipleriyle maçlarını tamamlayan Beşiktaş, ikili averajda Fenerbahçe'nin önünde, Medipol Başakşehir'in gerisinde yer alacak. Siyah-beyazlıların, Galatasaray ile ikili averaj durumunu ise 31. haftadaki derbi belirleyecek. Siyah-beyazlılar, ilk maçı 3-0 kazanmıştı.

Sezon içinde Galatasaray ile oynadığı iki maçta da Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, ezeli rakibi ile ligi aynı puanda bitirmesi durumunda sıralamayı belirlemek için genel averaj devreye girecek.

İkili averajda Beşiktaş'ın gerisinde yer alan sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir'in de önünde bulunuyor.