Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Kumla köyünde görev yaptığı dönemde 25 çocuğa kick boks ile tanıştıran ve bunlardan 14'ünün Türkiye şampiyonu olmasına öncülük eden sınıf öğretmeni Abdullah Gökşen, Osmaniye'ye atanmasına rağmen öğrencilerini antrenörsüz bırakmadı.

Her hafta sonu Osmaniye'den kilometrelerce yol katederek köye gelen Gökşen, sporcularını milli takım için hazırlıyor.

Gökşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl kick boks ile uğraştığını ve çeşitli dereceler elde ettiğini söyledi.

Yaklaşık 4 yıl görev yaptığı Kumla köyünde de Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle kurs düzenleyerek, kız çocuklarını kick boksa yönlendirdiğini ifade eden Gökşen "Yapacakları çok fazla etkinlik yoktu. 'Neden bu köyde böyle bir spor olmasın' dedim. Haftanın 5 günü çalışmaya başladık. Başlarda ailelerin ön yargılarını kırmak kolay olmadı ama başarı geldikçe bunun da üstesinden geldik." dedi.

Gökşen, uzun yıllar emek vererek kazandığı "altın bileziği" adeta öğrencileri için harcadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnşallah onlar da bu altından yeni altınlar üretecekler. Onlar büyüyecek, bizim emeğimizin karşılığını vatana, millete hayırlı birer evlat olarak gösterecekler. Benim gibi Türkiye'nin dört bir tarafındaki öğretmenler emek veriyor. Bizim ülkemizin başarılara ihtiyacı var. Ülke olarak çok güçlüyüz. Köylerimizde çok ciddi bir potansiyel ve gelecek var. Ben bunu kick boks olarak yaptım. Bunun dönüşü de çocukların başarıları oldu. Yaşlandığım zaman onların milli takımda adını duymak beni gururlandıracak."

Yaklaşık bir yıl önce Osmaniye'ye atandığını dile getiren Gökşen, "Buradan ayrıldım ama çocukları yarı yolda bırakmak istemedim. Yaklaşık bir senedir hafta sonları Osmaniye'den Gaziantep'e gelip gidiyorum. Çocuklarla antrenmanlara devam ediyoruz. Yorucu oluyor ama inanın çocukların gözündeki bu parıltıya değer. Ben buraya yorgun geliyorum. Çocukların gözlerinin içindeki parıltı bana her şeyi unutturuyor. Onların aldığı başarılarla, bana olan ihtiyaçlarını gördükçe ben de devam edeceğim." diye konuştu.

 Özlem Kızılada: "Hayallerimin peşinden gideceğim"

Sporculardan ortaokul öğrencisi Özlem Kızılada ise kick boksa öğretmeni Abdullah Gökşen sayesinde başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu spora ilk başladığımızda ailelerimiz izin vermiyordu. 'Siz kız çocuğusunuz, ayıp' dediler. Kick boks herkese çok tuhaf gelmişti. Abdullah Hocanın gösterdiği sevgi ve verdiği emek sayesinde buradayız. Kick boks kolay bir spor dalı değil. Saygıyı, sorumluluğu bu spor sayesinde öğrendik. Bu sporu yapmak hele kız olarak yapmak herkese çok tuhaf geliyordu. Burada bir aile gibi olduk. Hayallerimin peşinden gideceğim."

Sebiha Murat da kick boksa kendisinden önce kursa katılan arkadaşlarına heveslenerek başladığını vurgulayarak, "Ailem ilk başta kursa gitmemi istememişti ama Bolu ve ve Adana'daki başarılarımdan sonra beni desteklemeye başladılar." diye konuştu.

Abdullah Gökşen'in düzenlediği kursta kick boks ile tanışan, tarla, ev işleri ve hayvan bakımından fırsat buldukça antrenman yapan öğrenciler, katıldıkları turnuva ve şampiyonalarda bugüne dek 17 birincilik, 6 ikincilik ve 3 üçüncülük elde etti.