TEB BNP Paribas İstanbul Cup UIuslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler 1. turda Yunan Maria Sakkari'ye 7-5 ve 6-2 yenilerek elenen milli tenisçi Çağla Büyükakçay, kendi evinde yenilmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Garanti Koza Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan milli tenisçi, kendini en iyi hissettiği yerde istediği sonucu alamadığını belirterek, "Yaşadığım düşüşle beraber Maria kendini daha güçlü hissetti. Maria Sakkari karşısında baştaki oyunumu sonrasında oynayamadım. Toplarım kısaldı, rakibim de biraz daha oynadığım oyunun farkına vardı. Planlarım işe yaramadıkça çözüm aradım ama hatalar yapmaya başladım." diye konuştu.

Yunan rakibiyle daha önce bir kez karşı karşıya geldiğini hatırlatan Çağla Büyükakçay, "Maria ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bir kez karşılaştık ama beraber çok antrenman yaptık. Baştan itibaren planım vardı. Rakibe çok hata yaptırdım. Set puanlarımı kaybettikten sonra düşüş yaşadığımı hissettim. Bugün günüm değildi, gerçekten de kalbim kırık." ifadelerini kullandı.