Ulubatlı Hasan Ortaokulu Müdürü Sedat Kayaokay ve mahalleden gönüllü fırın işlemecisi arkadaşı Cuma Yakışık, önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye şampiyonları çıkardılar.

Sedat Kayaokay ve Cuma Yakışık, başlattıkları ‘’Geleceğin Emin Ellerde Türkiye’m’’ projesiyle madde  gençleri hiçbir maddi destek almadan spora kazandırdılar. Spora kazandırılan çocuklar, Güreş, Tekvando, Halter spor dallarında madalyalar kazandılar ve Türkiye şampiyonları bile çıkardılar.

Ulubatlı Hasan Ortaokul müdürü Sedat Kayaokay, Sancaktar mahallesi sakini Cuma Yakışık ve öğrenciler, sosyal medya hesabından ulaştıkları MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret ettiler.

Okul müdürü ve öğrenciler, yaptıkları çalışmaları ve elde ettikleri başarıları MEDYAURFA.COM’a anlattılar.

‘’Türkiye İl ve bölge şampiyonları çıkardık’’

Ulubatlı Hasan Ortaokul Müdürü Sedat Kayaokay, Şanlıurfa’nın eski adı Sinekli şimdiki adı Sancaktar olan mahallede, uyuşturucu bağımlılığına savaş açtıklarını, öğrencilerin madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklara yaklaşmamaları için spora yönlendirdiklerini ve gayretleriyle il, bölge ve Türkiye şampiyonları çıkardıklarını söyledi.

‘’Binlerce aile ile görüştük’’

‘’Geleceğin emin ellerde Türkiye’m’’ projesi kapsamında 1090 aile ile görüştüklerini de bildiren Kayaokay ‘’Sportif ve sosyal eğitim ve müsabaka faaliyetlerine 110 öğrenci katıldı. Toplam 36 öğrenci, projemiz kapsamında müsabaka ve yarışmalarda derece aldı.’’ Dedi.

Proje kapsamındaki hedeflerini de anlatan Kayaokay, şu ifadeleri kaydetti;

‘’Geleceğin emin ellerde Türkiye’m’’ projesiyle; Çocuklarımızı etkileyen olumsuz çevresel ve sosyal ortamdan uzaklaştırmayı, aile ve eğitsel ortamda öz disiplini gelişmiş bireyler yetiştirmeyi, İlimiz ve Ülkemiz çapında müsabaka ve yarışmalara katılım sağlamayı, çocuklarda milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmeyi, çocuklarda milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmeyi, çocuklarda milli duyguların gerçekleştirilmesi ile birlikte milli sporcu olmalarına teşvik edip gerekli çalışmaları yapmayı, imkân verildiği takdirde dezavantajlı kesimlerde yaşayan çocuklarımızın ilimiz ve ülkemiz çapında başarılar elde edebileceği örnek bir proje gerçekleştirip devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz’’ dedi.

Emniyet Müdürü Tipioğlu tebrik etti.

Kayaokay, öğrencilerle birlikte Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nu ziyaret ettiklerini, başarılarından dolayı Tipioğlu’nun kendilerini kutladığını da sözlerine ekledi.

‘’Gönüllü çalışıyorum’’.

Okul Müdürü Sedat Kayaokay’ın mahalleden arkadaşı olan fırıncı Cuma Yakışık ise, gönüllü olarak bu projede yer aldığını söyledi.

Bir tek Eyyübiye Belediyesi destek verdi.

Türkiye, il ve bölge şampiyonu olan öğrencilere bir tek Eyyübiye Belediyesi’nin destek verdiği belirtildi.  Kentte, gençlere en fazla destek veren Belediye Başkanı olarak bilinen Mehmet Ekinci, şampiyon çocuklara önemli katkılar sundu.

Destek bekliyorlar.

Sportif faaliyetlerde önemli başarılara imza atan öğrencilerin, daha başarılı işlere imza atmaları, diğer öğrencilerinde katılım sağlamaları için projenin desteğe ihtiyacı olduğu da vurgulandı.

Ziyaretlerinden dolayı okul müdürü Sedat Kayaokay, Cuma Yakışık ve öğrencilere teşekkür eden MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Nedim Atilla ‘’Bu aslan parçaları desteklenmeli. Ellerinden tutulduğu zaman, topluma kazandırıldıkları zaman, gençlerimizin ne kadar başarılı işler yapabildikleri, ailelerine gurur kaynakları olabildikleri, Şanlıurfa’nın bayrağını başarı ile taşıyabildikleri, elde ettikleri başarılar, kazandıkları madalyalar ile ortada. Hepsi geleceğimiz. Hepsi övünç kaynağımız’’ dedi.

Urfalı miniklerin edindikleri başarılar...

Urfalı minikler şampiyon oldu