Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Haliliye İlçesi Kasaptaşı Parkında bir araya gelen 7'den 70'ye her yaştan vatandaş, "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganıyla düzenlenen  etkinlikte yürüyüş ve koşu yaptı. Ardından ise hocaların nezaretinde ısınma ve soğuma hareketlerine katıldı. Oldukça eğlenceli geçtiği gözlenen etkinlik boyunca gruplar halinde ve bireysel olarak parkurda yürüyen ve koşu yapan Şanlıurfalıların mutluluğu objektiflere yansıdı.

Etkinliğe, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Dedeoğlu ve ilgili şube müdürleri katıldı.

BÜYÜKŞEHİR İLE ÇATAK'TA BİR NOSTALJİ YENİDEN CANLANDIRILDI

Bu yıl "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde kutlanan etkinliklerin ilkinde, yıllar sonra Bozova'da Atatürk Barajı kıyısında kano kürek sporu düzenlenerek bir nostaljinin yeniden canlandırılması sağlandı.

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, bölge gençliğini spora yönlendirmek amacıyla 1995'te başlayan ve 2007'den bu yana tekrarlanmayan Atatürk Barajı Su Sporları Şenliği'nin ardından Bozova  ilçesinde geniş kapsamda etkinliklerin yapılamamasını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, "Avrupa Spor Haftası"nın başlangıcını Bozova'da özellikle Bozovalı gençlerin büyük başarılar elde ettiği spor dalı olan kano kürek sporu ile vererek bir nostaljiyi yeniden canlandırdı.

AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİĞİ 28 EYLÜL'DE SONA ERECEK  

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Türkiye’de de 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında, 27 Eylül Pazar Günü Saat 08:00'da DSİ - Göbeklitepe arasında Bisiklet Turu, aynı gün Saat 16:00'da Cumhuriyet Parkı'nda Şenlik ve 28 Eylül Saat 17:00'da ise son olarak GAP Vadisinde satranç etkinliği düzenlenecek.