Yapılan detaylı bakımlara rağmen, kentteki yüksek hava sıcaklığı nedeniyle zemini bozulan GAP Arena stadyumunda bakım çalışmaları sürüyor.  
 
Bandırmaspor maçında S.O.S verdi.
 

GAP Arena’nın 25.09.2016’da Şanlıurfaspor’un Bandırmaspor maçında S.O.S veren zemini, Milli Maç arasıyla bakıma girdi. Stadın üç yıl boyunca Şanlıurfaspor’a kiralanmasına rağmen, çimlendirme çalışması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Haliliye İlçe Müdürlüğü ve Şanlıurfaspor Kulübü ortaklaşa yürüttü.
 
Çim uzmanı incelemeler de bulundu.
 
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Futbol Federasyonundan Çim Uzmanı Tayfun Tunguz Şanlıurfa’ya gelerek sahada incelemeler de bulundu. Sahayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
 
Mükkemmel bir görünüme kavuştu.
 
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yapılan doğru uygulamaların neticesinde,  sahanın zemini mükemmel bir görünüme kavuştu. Stadın zeminine mevsimine uygun gübreler ve vitamin ilaçları uygulandı. Çalışmalar, Şanlıurfaspor’un evinde oynayacağı yeni Malatyaspor maçından sonra da devam edeceği öğrenildi.
 
Bermuda çimi ekilecek.
 

GAP Arena stadyumundaki çim sorununa kalıcı çözüm getirilecek. Edinilen bilgilere göre, sezon sonunda iklim şartlarına uygun Bermuda Grass çim çeşidi ekilecek. Bermuda Grass çim çeşidi, özelllikle Antalya gibi sıcak iklimlerde kullanılıyor.