2016 yılının son günleri Samsung için zor bir dönemdi ama görünüşe göre bu zor dönem de şirketin gerçekleştirdiği satışları etkilememişe benziyor. Çünkü Samsung, 2016 yılında 308.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi ve bu alandaki liderliğini korudu.

Akıllı telefon satışları ne durumda?

Listenin ikinci sırasında ise tahmin edeceğiniz gibi Apple yer alıyor. Fakat ikili arasındaki fark oldukça büyük denebilir. Çünkü Apple, 215.5 milyon ünitelik satış gerçekleştirebildi. Bu durumu normal karşılamak gerektiğinin de altını çizelim. Zira Apple'a karşı Samsung'un birçok akıllı telefon modeli bulunuyor.

Zaten Apple'ın yüksek fiyatları ve kar marjı sayesinde Dünya akıllı telefon pazarının yüzde 80'lik payını kaptığını da unutmamak gerek. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen satışlar toplamda 53.7 milyar Dolar gelir sağlarken, Apple bu gelirden 44.9 milyar Dolar'a konmuş durumda.

Samsung Mobile ise yüzde 14.6'lık paya sahip ve 8.3 milyar Dolar gelir elde etmeyi başardı. Bu rakamın Galaxy Note 7'de yaşanan problemin ardından cihazın geri çağırılmasından oldukça etkilendiğini söylemek de yanlış olmaz. 

Son olarak Huawei'nin sıralamada üçüncü sırada olduğunu da hatırlatalım. Çinli akıllı telefon üreticisi geçtiğimiz yıl yaklaşık 150 milyon ünitelik akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi başardı.

Kaynak: ShiftDelete.Net