Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, atık malzemeler kullanarak güneş enerjisiyle çalışan, "Urfalı" isimli robotun tasarımcısını Mazlum Sürmeli'yi tebrik etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Çiftçi, TÜBİTAK Bilim Fuarları Projesi kapsamında tamamı atık malzemelerden yapılan, üzerine giydirilen yöresel kıyafetler, telefonu şarj etmesi, ortam sesi kaydetmesi, video çekimi yapması, projeksiyon özelliği, tespih çekimi, mırra servis etmesi gibi özellikleriyle dikkat çeken robotu tasarlayan Sürmeli'yi makamında ağırladı.

"Urfalı" isimli robotu yakından inceleyen Çiftçi, robotun özellikleri hakkında Sürmeli'den bilgi aldı.

İncelemenin ardından Sürmeli'yi tebrik eden Çiftçi, yaptığı açıklamada, belediye olarak her zaman geleceğe taşıyan bilimsel projeleri desteklediklerini belirtti.

Sürmeli'nin öğretmenlerini ve ailesini de tebrik ettiğini ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Toplumsal olarak icat, üretim, buluş, bilimsel çalışmada istediğimiz noktaya gelememiş olsak da Mazlum'un bu adımı çok önemlidir. Gerek kullandığı atık materyaller ve gerekse teknik unsurların mükemmeliyetinden dolayı Mazlum kardeşimi tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, her zaman Şanlıurfalıyı geleceğe taşıyabilecek bilimsel projelerinin içindeyiz ve her zaman destek veririz. TÜBİTAK'ın kabul ettiği bu proje şehrimize güzel bir katkı sunar."

Belediye ve TÜBİTAK işbirliği ile kente kurulacak bilim merkezinin bu tür çalışmalara önemli katkı sunacağını kaydeden Çiftçi, merkezin yeni fikir ve buluşların doğmasına ortam sağlayacağını sözlerine ekledi.

Sürmeli'ye, Okul Müdürü Tahir Uluç ve proje sorumlusu öğretmeni Niyazi Kocadağ da eşlik etti.