Twitter, uygulama üzerinden kullanıcıların mesajlaşma bölümü olan Direct Message(DM)'a "görüldü" çözümünü getirdi.

Kullanıcılar birbirleri ile mesajlaşmaları sırasında, karşı taraftaki alıcıya gönderdikleri ileti okunursa, mesajın görüldüğüne dair ibare kullanıcılara aktarılacak.

Twitter DM'de "görüldü" dönemi

Digital Trends'te yer alan habere göre Twitter; Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage gibi platformlardan farklı olarak "görüldü" ibaresinin mesajlaşma tercihlerinde yer alıp almamasını kullanıcılara bırakacak.

Bu şekilde kullanıcıların kişiselleştirilmiş uygulama deneyimlerini arttırmalarına odaklanacak Twitter"görüldü" ifadesinin kullanımını kullanıcı tercihine bırakacak. Kullanıcıların son güncelleme ile birlikte gelecek özelliğe otomatik olarak sahip olacakları özelliği, "Ayarlar" bölümünden pasif hale getirebilecekler.

Twitter, "görüldü" ibaresine ek olarak DM özelliğine başka özelliklerde ekleme yoluna gidiyor. Kullanıcılar DM üzerinden web linklemelerini karşı tarafa gönderebilecekler.
Twitter'ın daha etkili bir uygulama deneyimi sunmak adına yaptığı girişimin, piyasadaki rekabette yer alan rakipleri Facebook, Instagram, Snapchat gibi uygulamaların yeni çözümleri ile doğrudan orantılı olduğu belirtiliyor. Nitekim; Facebook son dönemdeki yenilikleri ile video ağırlıklı bir uygulama deneyimi sunacağını belirtirken, Instagram "Zoom" ve Snapchatile özdeşleşen "Hikayeler" özelliğini uygulamaya getirmişti.

SDN - ShiftDelete.Net