Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depreme 3 aylık kardeşiyle evde baş başa olduğu sırada yakalanan 8 yaşındaki Arda, kardeşi Arzu'yu yıkılan evlerinden burnu bile kanamadan kurtardı
- Deprem sonrasında bayılan annesinin yanında kucağındaki kardeşiyle bekleyen küçük Arda, kahramanlığıyla yakınlarının takdirini kazandı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depreme 3 aylık kardeşiyle evde baş başa olduğu sırada, yakalanan 8 yaşındaki Arda, kardeşi Arzu'yu yıkılan evlerinden burnu bile kanamadan kurtardı.

Samsat ilçesi ve bazı köylerde etkili olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD ve Türk Kızılayı başta olmak üzere birçok yardım kuruluşu vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin en çok etkili olduğu Taşkuyu köyünde kerpiç evleri büyük hasar gören ve AFAD'ın kurduğu çadırda kalan Dağ ailesi ise tüm olumsuzluklara rağmen, 8 yaşındaki oğulları Arda'nın 3 aylık kardeşi Arzu'yu kurtarmasının sevincini yaşıyor.

Depreme 3 aylık kardeşiyle evde olduğu sırada yakalanan 2'nci sınıf öğrencisi Arda, kardeşini yıkılan evlerinden burnu bile kanamadan kurtardı. Deprem sırasında bayılan annesinin yanında kucağındaki bebekle bekleyen küçük Arda, kahramanlığıyla herkesin takdirini kazandı.

- "Arzu'yu kucaklayıp dışarı kaçtım"

Mehmet Arda Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldan geldikten sonra evde oturduğunu ve annesinin bir süreliğine dışarı çıktığını söyledi.

Deprem olduğunda evlerinin kepçeyle yıkıldığını zannettiğini anlatan küçük kahraman, "Ev sallanmaya başladı, toprak kardeşimin üzerine düştü, çok korkmuştum. Anneme seslendim ama gelmedi, ben de Arzu'yu kucaklayıp dışarı kaçtım. Gittiğimde annem yerdeydi, ona bir şey oldu diye ağladım. Sonra akrabalar gelip annemi kaldırdı." dedi.

- "Eşim deprem sırasında dışarıda panikle bayılmış"

Baba Bozan Dağ ise deprem olduğu sırada köy meydanında bulunduğunu ve o sırada her tarafı toz kapladığını ifade etti. Ailesini merak ettiğini belirten Dağ, şunları kaydetti:

"Çocuklarımdan bazıları okuldaydı hemen okula koştum, çok şükür çocukları dışarı çıkarmışlardı. İki çocuğum ise anneleriyle evdeydi, oğlum Arda, 3 aylık kardeşini kurtarmış, kızım toprak altında kalmıştı, ev zaten dağılmıştı. Her şeyimiz toprak altında, sarsıntılar devam ediyor, sabaha kadar uyuyamadık. Eşim deprem sırasında dışarıda panikle bayılmış. Arda olmasaydı kızım zarar görebilirdi, bunu düşündükçe acımızı bile unutuyoruz. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır."