Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından, geceyi kurulan çadırlarda geçiren vatandaşlara, Türk Kızılayı tarafından çorba ikram edildi.

Samsat ilçesi ve bazı köylerde etkili olan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD ve Türk Kızılayı başta olmak üzere, birçok yardım kuruluşu vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geceyi AFAD tarafından kurulan çadırlarda geçirme imkanı bulan vatandaşlara, Türk Kızılayı tarafından erken saatlerde çorba ikramı yapılırken, bölge halkı ise yağmur öncesi çadırları daha kullanışlı hale getirmek için hazırlık yaptı.

Evlerin büyük bölümünün kerpiç olduğu ve yıkılan Taşkuyu köyünde vatandaşlar, kendilerine destek veren yetkililere teşekkür etti.

Ailesiyle geceyi çadırda geçirmek zorunda kalan Salih Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde çok fazla hasar oluşmadığını ancak korktukları için eve giremediklerini belirtti.

Gece de zaman zaman sarsıntıların yaşandığını anlatan Bozan, "Gece çadır ve yemek dağıttılar, sabah da çorba ikramı oldu. Çok zor birgün geçirdik ama devletimizin yanımızda olması bizi rahatlattı. Umarım bir daha bunu yaşamayız." dedi.

Hamza Dağ ise evlerinin kerpiçten yapıldığı bu nedenle de hasarın büyük olduğunu ifade ederek, ne yapacaklarını bilemediğini kaydetti.

Dağ, "Çadır kurulması ve yemek verilmesi tabii ki acımızı hafifletiyor, birde bu işlerle uğraşmak zorunda kalmıyoruz. Gece de sarsıntılar oldu, çocuklar çok korkuyor. Depremin sona ermesi için dua ediyoruz." diye konuştu.