Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde yaklaşık 28 saattir eşi ve çocuklarını otomobilde silahla rehin alan firari hükümlü, çocuklarından ikisini daha serbest bıraktı.

Güvenlik önlemlerinin alındığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde polisin, şüpheli Osman Binici'yi ikna çabaları sürüyor. Dün geceden beri müzakereci polis ve emniyet müdür yardımcılarının ikna çalışmalarına rağmen şüpheli Binici, teslim olmaya yanaşmadı.

Eşi ve çocuklarını silahla öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerden kendisini tutuklamamaları talebinde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda şüpheli, yaklaşık 28 saatin ardından çocukları Enes ve Gökmen'i de serbest bıraktı. Serbest bırakılan çocuklar ambulansla götürüldü.

Şüpheli, eşini rehin tutmaya ise devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede ambulanslar hazır bekletiliyor.

Şüpheli Osman Binici, Direkli Mahallesi'nde dün gece saatlerinde polisin kimlik kontrolü sırasında eşi ve çocuklarını silahla rehin almış, bir süre sonra yaşları küçük çocukları İbrahim ve Nurşah'ı kardeşine teslim etmişti. 

Şüphelinin işlediği cinayet nedeniyle kaldığı ve 6 ay önce izinli çıktığı cezaevine dönmemesi üzerine arandığı belirtilmişti. Tahliyesine 2 yıl kalan şüphelinin daha önce adliye binasında eşini rehin aldığı iddia edilmişti.