Kızılay’a teslim edilen 30 bin 500 TL para Halep’te zor durumda bulunan insanlar için kullanılacak.

AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, topladıkları yardım paralarını Halep’e göndermek üzere İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teslim etti. Beyazgül’de AK Parti İl Başkanlığında Kızılay yetkililerine parayı teslim etti.
Teslim anında Başkan Beyazgül, AK Parti İl Başkanlığı tarafından da Halep’e yapılan bir miktar parayı Kızılay yetkililerine teslim etti.

Beyazgül, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı açıklama da Viranşehir ilçe teşkilatına teşekkür etti. Kızılay’ı da yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik eden Başkan Beyazgül ‘’Halep dediğin zaman, Afrika dediğin zaman Türkiye’nin Kızılay’ı herkesten önce orada olur’’ dedi.
Halep’e yardım için çaba gösteren tüm teşkilatları da tebrik eden Beyazgül ‘’Bu aslında bizim teşkilat çalışmalarımızın sonucu değil. Viranşehir teşkilatımız kendi inisiyatifi ile böyle bir çalışma yapmış. Bütün ilçelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Ülkemizi bir yandan ordumuz, güvenlik güçlerimiz korur diğer yandan da halkımızın duaları korur. Fiili dua dediğimiz işte bu tür yardımlardır. Bunlar belayı, musibeti def eder’’ dedi.

Başkan Beyazgül, AK Parti İl Başkanlığının Halep’e yaptığı yardımla ilgili de ‘’Çorbada bizimde tuzumuz olsun istedik. Kendi imkanlarımız ölçüsünde bir yardım yapalım dedik. Damlaya damlaya göl olur’’ dedi.

AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ise“ Geçen hafta toplantımız da bu konuyu teşkilatımla paylaştım. Sağ olsun arkadaşlarım da bu konu ile ilgili ellerinden gelen gayeyi sarf edeceklerini belittiler. Biz de kendi aramızda Halep deki kardeşlerimize bir nebze

olsun katkı sunmak amacıyla bu yardımı gerçekleştirdik. Kendi aramıza 30.500 TL bir yardım toplayabildik. Biz de Halep deki insanlara bir nebze olsun gerek dua gerekse yadımları olarak yardım etmeye çalışıyoruz”. Dedi.

Kızılay Şanlıurfa Şube Başkan Vekili Mehmet Talay Akay ise “ Viranşehir kendine yakışanı yapmış. Diğer ilçelerimize örnek olacak bir tutum sergilemiş. Ben başta Mehmet Yıldırım kardeşimin neshinde bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1868 yılında kurulan Türk

Kızılay’ı iyilik hareketinin en büyük temsilcisidir. Bizi uygun görmüşler, bize layık görmüşler. Bundan da emin olun gerekirse verilen yere bizzat götürüp teslim etme kaydıyla teslim alacağız emanetinizi”. Dedi.