Karaköprü Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba hayratı programında vatandaşlara kuru-fasulye pilav ikram edildi. Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen Ali Baba hayratına ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Zemzem Gülender Açanal, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayreddin Cidir, İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Her sene olduğu gibi bu sene de Karaköprü'nün manevi sahibi; barışın, dostluğun ve kardeşliğin sembolü Ali Dede adına 'Ali Dede Hayratı' etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu etkinliğin asıl amacı Ali Dede'yi hatırlamak, onun bize manevi mirası olan barış, bereket ve kardeşliğin farkına vararak bir araya gelmek olduğunu ifade eden Başkan Metin Baydilli, “Ali Dede; barışın, kardeşliğin, dostluğun ve bereketin sembolü olmuştur. Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl Ali Dede Hayratımızı yapıyoruz. Her yıl farklı bir tema işliyoruz ki bu yıl ‘vatan sevgisi’ temasını kullanıyoruz. Bu zor dönemlerde birlik ve beraberlikle vatanımıza daha fazla sarılarak sahip çıkmamız gerekiyor. Amacımız Ali Dede’nin yolundan gidip onun nasihatlerini tutmak istiyoruz. Bugün programımıza katılan, bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vali Yardımcısı ve Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ise Şanlıurfa’nın cömertliğiyle, misafirperverliğiyle bilinen bir şehir olduğunu dile getirerek, “Şazeli Ali Baba hayratıyla bir kez daha bu birlikteliği, cömertliği gösteren Karaköprü Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ali Baba’nın cömertliği ve hoşgörüsünün 350 yıldır unutulmadığına dikkat çekerek, “Bu etkinliği düzenleyen Karaköprü Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diyerek etkinliğin öneminden bahsetti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız da Barış Pınarı Harekatının gerçekleştiği bu günlerde bu etkinlikte vatan sevgisi temasının kullanılmasının önemli olduğunu aktararak, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği artırması temennisinde bulundu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Ali Baba’nın Karaköprü’ye maneviyatını ve bereketini bıraktığını kaydederek, vatan sevgisine dikkat çekti ve önemini anlattı.

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal da Osmanlı’dan gelen hayır ve hasenatın Ak Parti Belediyeciliğinde sosyal belediyecilik faaliyetleriyle devam ettirildiğini belirterek, yapılan faaliyetten dolayı Karkaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da böyle birlik ve beraberliğin olduğu bir ortamda bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu söylerken, ana muhalefet milletvekili olarak birlikteliği pekiştiren bu etkinliğin çok önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan da Karaköprü için çok önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederken, katılımcılara ve Başkan Baydilli’ye teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından kazanların başına geçen protokol üyeleri hazırlanan Kuru Fasulye ve pilavı besmeleyle dağıtırken, Başkan Baydilli masaları gezerek vatandaşlara katılımları için teşekkür etti.