Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mufazzal Hüseyin Chowdhury, Türkiye'nin sığınmacılar konusundaki uygulamalarını çok başarılı bulduğunu belirterek, "Biz de bunu örnek aldık. Türkiye'deki çadır kentlerin benzerini Bangladeş'te kurmaya çalışacağız." dedi.

Bakan Chowdhury, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Bangladeş'in ortak yönlerinin olduğunu, Türkiye'nin Suriyelileri, ülkesinin de Arakanlıları misafir ettiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara çok iyi bir misafirperverlik örneği gösterdiğini belirten Chowdhury, "Türkiye bu kadar insana yer verdi. Türk halkı çok iyi çalıştı. Bunun için çok mutlu olduk. Türkiye sığınmacılar konusundaki uygulamalarını çok iyi bir şekilde yönetiyor. Biz de bunu örnek aldık. Türkiye'deki çadır kentlerin benzerini Bangladeş'te kurmaya çalışacağız. Bu konuda Türk hükümetiyle birlikte çalışacağız." diye konuştu.

- "Siz bu konuda çok iyi çalışmışsınız"

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara zulüm yapıldığını vurgulayan Chowdhury, bu nedenle yaklaşık bir milyon Arakanlı Müslüman'ın ülkelerine sığındığını ifade etti.

Chowdhury, ülke olarak Arakanlı Müslümanlara yardım etmek için çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu çalışmalar kapsamında sizin kamplarınızı gördük ve çok memnun kaldık. Siz bu konuda çok iyi çalışmışsınız. Biz de böyle çalışmak istiyoruz. İnsanlık adına biz de bir şeyler yapmak istiyoruz. Bununla birlikte Myanmar'da yaşayan Müslümanlar için sadece Türkiye değil bütün ülkeler bir şeyler yapsın, bir şeyler söylesin."