Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesi, iftar vakti orucunu açmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor. 

Üç semavi dinin mensupları için kutsal kabul edilen ve dünyanın en büyük doğal akvaryumu olarak adlandırılan Balıklıgöl, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. 

Balıklıgöl, yanı başındaki Rızvaniye Cami ve Urfa Kalesi'yle birlikte ramazan ayında mekanın manevi havasını solumak isteyenlerle dolup taşıyor. Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, kenti gezmeye gelen birçok ziyaretçi de orucunu açmak için bu mekanları tercih ediyor. 

İftar vaktine kadar dergah, Halilürrühman ve Aynzeliha göllerini gezen kimi ziyaretçiler, tarihi mekanda bol bol fotoğraf çektirip, ziyareti ölümsüzleştirirken kimileri de balıklara yem atıp dua ediyor.

Yerleşkede bulunan camilerden ezan sesinin duyulmasıyla birlikte çimler üzerine kurdukları iftar sofralarında oruçlarını açan vatandaşlar, manevi atmosferinde huzur buldukları mekanda olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Vatandaşlar iftarın ardından yerleşkedeki camilerde akşam, yatsı ve teravi namazlarını kıldıktan sonra Haşimiye Meydanı'nda kurulan seyyar tezgahlardan ciğer kebabı yiyor. 

Teravih namazından sonra da canlılığın devam ettiği kentte, bazı vatandaşlar tarihi Urfa Kalesi'nin eteklerindeki doğal mağaralar ve çevrelerinde oluşturulan kafelerde günün yorgunluğunu atmaya çalışıyor. 

Ailesiyle Adıyaman'ın Besni ilçesinden Şanlıurfa'ya geldiklerini ifade eden Mehmet Diş, AA muhabirine, Balıklıgöl'ün ayrı bir manevi havası olduğunu belirterek, bundan dolayı iftar için burayı seçtiklerini ifade etti.

Hasan Karabacak ise Şanlıurfa'da ikamet etmesine rağmen hafta sonu tatilini fırsat bilerek önceden hazırladıkları yemekleri getirip çocuklarıyla burada iftarlarını açtıklarını söyledi.