Belediyecilik alanındaki çalışmaların yanında sosyal ve eğitsel çalışmalara da önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle öğrencilerle bir araya geldi. Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte ilçedeki Narlı İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Baydilli, öğrencilere suyun yaşam için öneminden bahsederken, israf edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Öğrencilerle birlikte çiçek eken ve can suyu veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli öğrencilere çevreyi ve doğayı korumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bunun yanında öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Baydilli, çocukların Karaköprü’de görmek istediklerini, yapılmasını istedikleri şeyleri çizerek kendilerine iletmesini istedi.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemini anlatmak için öğrencilerle bir araya geldiklerinin altını çizerek, çocukların suyun yaşam açısında önemini anlamaları ve israftan kaçınmalarını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Baydilli şöyle devam etti: “1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından temiz su ihtiyacına dikkat çekilmek amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü olarak kutlanmaya başlandı. Çocuklarımız da Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı Çevre Koruma biriminin düzenlediği etkinliğe katıldılar. Çocuklarımızla çiçek ekip can suyunu verdik. Bunun yanında resim çizme etkinliğiyle çocuklarımızın hayallerindeki Karaköprü’yü çizmelerini istedik. Bu resimleri inceleyerek yapabileceklerimizi çocuklarımız için Karaköprü’ye kazandırmaya çalışacağız. Dünya Su Gününü tekrar kutluyorum, çocuklarımıza teşekkür ediyorum.”

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, etkinliğin ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.