Şanlıurfa'da şehir merkezinde kilitli parke uygulamasını sıcak beton yol çalışması ile gündemden kaldıran Büyükşehir Belediyesi, bu kez tüm ilçe kırsallarını beton yol ile buluşturuyor. Merkez ilçeler dışındaki en büyük nüfus yoğunluğuna sahip Siverek ve Viranşehir'i pilot bölge olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu alanlardaki kırsal bölgelere toplamda 460 kilometre beton yol yapımı gerçekleştirdi.

Son iki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı teknik ekiplerin çalışması sonucu alınan kararın bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Başkan Nihat Çiftçi, "Geldiğimiz noktada birçok Büyükşehir Belediyesi teknik anlamda bizden destek alıyorlar. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun en güzel kanıtıdır" dedi.

'TÜM İLÇE KIRSALLARI BETON YOL OLACAK'

Şu ana kadar yapılan mevcut sathi asfalt ve stabilize yolların iki yıl süre sonra bozulduğuna ve ömrünün kısa olması nedeniyle kaynakların sürekli olarak bu yönde kullanıldığına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Göreve geldiğimden bu yana iki yılı geride bıraktım. Kalıcı hizmetler için söz vermiştim ve bu anlamda da beton yol uygulamasının doğru bir karar olduğuna kanaat getirdik. Bunun için Siverek ve Viranşehir'i pilot bölge olarak seçtik. Karacadağ'ın etekleri olduğu için asfalt burada çok çabuk bozuluyordu. Onun için burada özellikle beton yol yapımında çok yol aldık. Hasır çelik ve ardından beton yol uygulaması. İki yıldır bize şu tecrübe hasıl oldu. Daha kalıcı, ömrü daha uzun ve gerçekten yaptığınızda 20 - 25 yıl arkaya bakmamak üzere yol uygulamasını yakalamış olduk. Fen İşleri ve Kırsal İşler Daire Başkanlığımız bu konu ile ilgili çalıştılar. Biz, şimdi kaynak ve planlama doğrultusunda iki ilçemizde yaptığımız 460 kilometrelik beton yol uygulamasını tüm ilçelere yayıyoruz. Kamu kaynaklarını iyi şekilde kullanmak sureti ile beton yolu tercih ettik. Yol sorununu böyle bitirecek. Devrim niteliğinde bir karardır bu" diye konuştu.