8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Şanlıurfa'da bir çok etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, 8 Kadın ve Kültür merkezinde kursiyerler tarafından 1 yıl boyunca hazırlanan el işi ürünlerini Barutçu Hanı'nda düzenlediği sergiyle vatandaşların beğenisine sundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla tekrar gün yüzüne çıkartılan Barutçu Han'da gerçekleştirilen sergiye; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin ve Şanlıurfa protokolü katıldı.

"Büyükşehir Belediyesi olarak 8 Kadın Destek ve Kültür Merkezinde Şanlıurfalı kadınlarımızın el ürünlerini ve yeteneklerini üretimle buluşturuyor" diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Elde edilen ürünler Hamarat Eller Çarşımızda ekonomik anlamda gelen konuklarımıza sunuluyor. Her zaman belirttiğim gibi Anadolu kadını üretkendir. Her zaman aileyi koruyan ve çocuğunun ilk öğretmeni çocuğunu geliştiren, yarınlara hazırlayan yapıdadır. Zaten İnancımız gereği kadının erkeği tamamlamasına ve hayatın içinde aktif bir şekilde olmasına yönelik bir çok örneklerle doludur" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN KADINLARIN YANINDA"

"Bu günlerin sembolik olarak karşımıza çıkmadığının en büyük örneklerinden birini Büyükşehir Belediyemiz her zaman kadınların yanında olmasıyla göstermiştir" diyen Başkan Nihat Çiftçi sözlerine şöyle devam etti.

"Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüz olarak Şanlıurfa'daki tüm kadınlarımızı hedef almış ve kadınlarımıza yönelik her gün her hafta çalışma edasıyla kadınlarımızı hayat içerisinde aktif hale getirebilmek için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Sadece bu günlerle faaliyetler sınırlandırılmayacak. Artık bizler Şanlıurfalı kadını Sanayide bir patron olarak, esnafta bir işletme sahibi olarak ve işletmeci bir kadın olarak görmek istiyoruz. Şehrimizde çok başarılı kadın girişimcilerimiz var ve bizde bundan dolayı çok gururlanıyoruz.

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutluyorum diyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'de, "Bu günün İslam coğrafyasında kadınlarımıza yaşanan tüm sıkıntıların son bulmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Kadın Aile Şube Müdürü Sibel Toptan ise, "Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayarak, her anlamda destek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi'ye teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.