Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile esnafı ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çok Amaçlı Toplum Merkezini (ÇATOM) ziyaret eden Çiftçi, kadın kursiyerlerle sohbet etti, taleplerini dinledi.

Başkan Çiftçi, kadınlara her zaman destek olacaklarını söyledi.

- Anne adaylarına eğitim

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından anne adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hastaneden yapılan açılamaya göre, hastane bünyesindeki gebelik sınıfında uzmanlar tarafından anne adayları, sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri konusunda eğitim verildi.

 Gebe okulu koordinatörü Uz. Dr. Alev Esercan Öztürk, yaptığı açıklamada, kadınların hastanedeki gebe okuluna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Eğitimlerin çok yararlı geçtiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Doğuma hazırlık sınıflarında, doğumda hormonların etkisi, doğum eyleminin aşamaları, doğumda kullanılan doğru nefes ve gevşeme teknikleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, masaj uygulamaları, doğum yöntemleri, doğum çantası hazırlığı, doğum sonrasında ten tene temasın sağlanmasının önemi, anne sütü önemi emzirme ve aile planlaması yöntemleri konularında eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerin gebelere, doğumun doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu fark etme, bedene ve bebeğe güvenerek doğum anının heyecanını, doyumunu ve bebeğe kavuşma anının mutluluk verici duygusunu yaşamasını sağladığına inanıyoruz."