Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Suriyeli muhacirlere istihdam sağlamak için Şanlıurfa'da hizmet veren Rızık İstihdam Ofisi'ni ziyaret etti. Başkan Baydilli, Suriyeli muhacirlerin geçimlerini sağlaması için Rızık Ofisinin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
 
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa'da hizmet veren ve Suriyeli muhacirlere istihdam imkanı sağlayan Rızık İstihdam Ofisi'ni ziyaret etti. Başkan Baydilli, rızık ofisindeki çalışmaları incelerken, ofisin işleyişiyle ilgili Genel Danışman Müdürü Muad Abdalmuhsen Şıhab'dan bilgi aldı. Rızık Ofisi'nin Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli muhacirler için bir umut kapısı olduğunu dile getiren Başkan Baydilli, burada iş olanağı sağlanmasının öneminden bahsetti.
 
Başkan Baydilli, "Buradaki Rızık İstihdam Ofisi, bizim İŞKUR gibi görev görerek Suriyeli muhacirlere istihdam imkanı sunuyor. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 6400 kişiye iş imkanı sağlanmış. Yaptıkları kutsal bir iş çünkü Şanlıurfa'da yaklaşık 600 bin Suriyeli var. Hükümetimiz gerekli yardımı yapıyor ancak bu ofisin iş olanakları sağlayıp, çalışmak isteyenleri tespit edip yönlendirmesi de ayrıca güzel bir iş oluyor. Bu nedenle ofis kurucularını tebrik ve takdir ediyorum"  diye konuştu.
 
Başkan Baydilli ziyarette Rızık İstihdam Ofisi çalışanları ile sohbet edip sorunlarını dinlerken, Rızık Ofisi Genel Danışman Müdürü Muad Abdalmuhsen Şıhab ziyaretlerinden dolayı Başkan Baydilli'ye teşekkür etti.