Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfa değerlerini tanıtma adına gerçekleştirdiği organizasyonların ardı arkası kesilmiyor. 2017 yılında İsot Festivali, Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Gastronomi alanında Uluslararası Mutfak Atölyesi gibi birçok başarılı organizasyon düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında da aynı doğrultuda yoluna devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR, 13 İLÇENİN TÜMÜNDE URFA KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK

Büyükşehir Belediyesi bir yandan ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımlarını gerçekleştirmeye devam ederken, diğer yandan şehir merkezi ve ilçelerinde yerli ve yabancı turistlere Urfa yemek kültüründen, müzik kültürüne kadar geniş bir yelpazeyi sunmak için düğmeye bastı.

İlçelere yönelik kültür ve sanat etkinliklerini yoğunlaştırma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede 13 ilçenin tümüne giderek halkla buluşmalar gerçekleştirecek.

İLK ADRES VİRANŞEHİR OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe atağındaki ilk adresi ise Viranşehir oldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Sıra Gecesi Grubu, Viranşehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Halis Özdemir Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Sıra Gecesi Grubu sanatçıları yöreye ait bir birinden güzel türküleri seslendirirken programa gelen vatandaşlar da eserlere hep birlikte eşlik etti. Gecede ayrıca Sıra gecesi grubu türkülerinin eşliğinde vatandaşlara çiğköfte ikramı yapıldı.

Düzenlenen programdan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür eden Viranşehir Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, “Çok güzel bir gece oldu. Bu güzel gece vesilesiyle tüm sıra gecesi ekibine Viranşehirliler adına teşekkür ediyorum. Viranşehir için farklı bir gece, farklı bir program oldu. Bizler büyükşehir belediyemizi her ihtiyaç duyduğumuzda alanda yanımızda görüyoruz, her geçen gün çalışmalarını artırarak, katlayarak devam etiğini görüyoruz; ama bunun yanı sıra sıra gecesi, tiyatro gurupları gibi sosyal faaliyetleri sıkça görmek bir başka güzel” dedi.

İki saat süren etkinliğin ardında, vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmediler.