Tekstil atölyesinin açılışına katılan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, ilçede istihdam alanı oluşturan girişimcileri desteklediklerini söyledi. Ceylanpınar'ın bir cazibe merkezi olabilmesi için iş adamlarını Ceylanpınar'a davet eden Daşkıran şunları söyledi: "Bu işletmemizin açılmış olmasının en sevindirici tarafı her zaman başkanımızın da söylemiş olduğu gibi terör belasının altında yatan nedenlerden biri de işsizliktir. İşsizliğin olduğu her yerde terör olayları olur. İstenmeyen hadiseler meydana gelir. Bugün işsizliğin bir ayağını kendi hizmetleriyle ayak altına alan Özbek Türklerinden bir girişimcimiz İstanbul'dan gelerek ilçemizde 55 kişilik bir iş istihdamı oluşturmuş ve bir sektörün açılmasına vesile olmuştur. Bu sektörün ilk olmasını istemiyoruz. İlçemizdeki organize sanayi bölgesiyle ilgili başkanımızın girişimlerini biliyoruz.  İnşallah girişimcilerimizin sayısı artar. Özbek vatandaşımızın bu girişimi de varlıklı iş adamlarımıza bir örneklik teşkil etmiş olsun. Kendilerini bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyoruz."
Tekstil atölyesi sahibi İzzet Akıllı da İstanbul'da ticaret yaptığını ve yatırım yapmak için Ceylanpınar'a geldiğini söyledi. Geçmişte Ceylanpınar'da yaşarken çok zorluklar çektiklerini anlatan Akıllı,"Yatırım yapmaya karar verdiğimizde ilk aklımıza gelen yer Ceylanpınar oldu. İstanbul'dan gelerek ilçemizde bir tekstil atölyesi açtık. Niyetimiz atölyemizi ilerleyen zamanlarda daha da büyütmektir. İlçemize artık bu tür yatırımların gelmesi lazım. İnşallah iş yerleri açıldıkça, insanlar iş sahibi oldukça bölgemizdeki terör olayları da azalır. Ümit ediyoruz ki böylece memleketimiz huzura kavuşur. Şu anda atölyemizde toplam 55 kişi çalıştırıyoruz. İşlerin durumuna göre ileride daha fazla kişiye istihdam alanı açmak istiyoruz." diye konuştu.
Tekstil atölyesine çalışmaya başlayan Özlem Çiçek, iş sahibi olduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Çiçek, "İş sahibi oldum. Aileye ekonomik katkı sunacağım için mutluyum. Okuyan çocuklarımız var. Onlara maddi olarak katkı sağlamak için bu çabayı göstermeye karar verdim. Bizim için de çok güzel bir fırsat oldu. Bu iş yerini açanlardan da Allah razı olsun." dedi.
Çalışanlardan Serpil Alem ise, böyle bir iş imkanı oluştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Alem, "Burada çalışarak ailemize katkı sunmuş olacağız. Biraz stresten uzaklaşacağız, birşeyler öğreneceğiz. Ceylanpınar'ımız biraz daha gelişsin biraz daha kalkınsın. Ümit ediyoruz ileride çalışan sayısı da artar ve daha fazla kişi istihdam edilir." şeklinde konuştu.