22 Mart Dünya Su gününe sayılı günler kala, Suruç Vali Ziya Çoker Ortaokulu’nda başlayan ‘’Suyun Önemi ve Tasarruflu Kullanılması’’ etkinlikleri; Bahçeşehir Koleji, Akçakale Ortaokulu, Harran Ortaokulu, Harran Üniversitesi, Doğa Koleji, Bilim Ortaokulu, Ziyaeddin Akbulut Ortaokulu ve Türk Telekom Ortaokulunda devam etti. 

Etkinliklere; DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, TRT Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Zahit Çalışkan ve DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fayiz Hatipoğlu katıldı.

DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, öğrencilere su tasarrufunun önemini anlattı. Bölge Müdürü Gökçe ‘’Şanlıurfa demek, su demek, tarım demek’’ dedi.

Suyun bilinçsiz kullanılmasının zararlarına dikkat çeken Gökçe ‘’Suruç projesi çok önemli ve büyük bir proje. Çok şükür hayata geçirdik. Suyun bilinçsiz kullanılmaması, vahşi ya da salma sulama yapılmaması önem arz ediyor. Hem suyun, hem toprağın israf edilmemesi ve verimin artması çok önemli’’ dedi.

Çocukların gelecekte topraklarımıza sahip çıkacağını ve işleyeceğini de ifade eden Gökçe ‘’Bu projeye çok önem veriyoruz. Çocuklarımıza fayda sağladığını düşünüyoruz. Heyecanlarından da bunu anlıyoruz. DSİ Genel Müdürlüğümüze, ilgili birimlerine, TRT Genel Müdürlüğü’ne, Milli Eğitim Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Etkinlikler, Su Elçileri Koordinatörü Özgür Aydıncak’ın suyun önemi ve tasarruflu kullanılmasıyla ilgili yapmış oldukları projeler hakkında verdikleri bilgilerle devam ederken, öğrencilerin “Su Elçileriyiz, Suyun Bekçileriyiz” sloganını bir ağızdan seslendirmesiyle son buldu.