Şanlıurfalı 53 yaşındaki Hacı Sümer, kol gücüyle çalışan seyyar salıncağıyla kenar mahallelerde çocukları salıncağa bindirerek, kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlıyor.

Sümer, 40 yaşına kadar serbest işlerde çalıştıktan sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayınca, tedavi olup, "seyyar salıncak" işine başladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla yola koyulan ve mahalle mahalle dolaşarak çocuklara salıncak keyfi yaşatan Sümer, günlük  kazandığı 20-30 lirayla eşi ve 4 çocuğunun geçimini sağlıyor.

Genellikle kenar semtleri tercih eden ve boş alanlara kurduğu salıncakta parası olana da olmayana da hizmet veren Sümer'e, çocuklar "Hacı amca" diye sesleniyor. Gününün büyük bölümünü çocuklarla geçiren Sümer, havanın kararmasıyla kazandığı parayla alışveriş yapıp evinin yolunu tutuyor.

- Çocukluk hayali 

Hacı Sümer, AA muhabirine yaptığı açıklamada yoksul bir ailede yetiştiğini ve çocukluğunda çok istemesine rağmen salıncağa fazla binemediğini belirtti.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için bu işe başladığını ve para kazanmanın yanı sıra çocukları memnun etmeyi amaçladığını dile getiren Sümer, şunları kaydetti:

"Daha önceleri farklı işler yapıyordum. İşlerim iyi gitmeyince bir yabancıdan bu seyyar salıncağı aldım. Urfa'da kimisi buna 'Salınacak' diyor kimisi 'Leyli' diyor. Hava güneşli olduğu zaman saban erkenden çıkıp mahalleleri geziyorum. Sokakta oynayan çocuklar beni görünce koşarak 'Hacı amca geldi' deyip etrafımda toplanıyor. Kimisi para veriyor, kiminin parası olmuyor. Çoğu zaman çocukları bedava bindiriyorum. Mutlu oluyorlar. Çocukları seviyorum, bütün çocukların mutlu olmasını istiyorum. Onların mutluluğu her şeyden önemli."

Salıncakla eğlenen 10 yaşındaki Fatma Karabulut da her gün "Hacı amca"nın sokaklarından geçmesini beklediğini belirterek, "Salıncağa binmek çok eğlenceli. O yüzden her gün gelmesini istiyoruz. Gelmediği zaman canımız çok sıkılıyor. Biz de arkadaşlarla sokakta oyunlar oynuyoruz." dedi.

12 yaşındaki Kadir Kandemir de lunaparka gidemediği için mahalleye gelen seyyar salıncağa binerek eğlendiğini söyledi.