Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki 4 çocuk annesi Eda Seyrek, vefat eden eşinin mesleği olan matbaacılığa başladı.

Yaklaşık 3 yıl önce eşini kaybeden Seyrek, Kışla Mahallesi'ndeki iş yerlerinde yaklaşık 50 yıllıdır faaliyette olan Viranşehir Gazetesi basımını ve matbaa işlerini yapıyor.

Eda Seyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce matbaada eşine yardım ettiğini ve mesleği öğrendiğini söyledi.

Matbaa işlerinin beceri gerektirdiğini anlatan Seyrek, "Eşim Eyyüp Seyrek ile yaklaşık 14 yıl önce evlendik. Eşim yerel gazete çıkarıyordu. Ben de ev işlerimden arta kalan zamanımda eşimin yanına gelerek gazete ve matbaa işlerinde kendisine yardımcı oluyordum. Çok hevesliydim, işi öğrendim. Eşim vefat edince 'İş başa düştü' diyerek 2 çocuğumla matbaanın başına geçtim. Şimdi burayı ben işletiyorum. Ekmeğimizi çıkarıyoruz." diye konuştu.

Gazetenin tasarımını da kendisinin yaptığını belirten Seyrek, bütün zorluklara rağmen 3 yıldır gazetelerini çıkardığını kaydetti.

Büyük oğlunun gazetenin dağıtımı ve haber konusunda çalıştığını anlatan Seyrek, kızının da kendisine yardımcı olduğunu aktardı. Seyrek, "Evde annelik yapıyorum burada da işlerimi yürütüyorum. Çocuklarımı kimseye muhtaç etmeden büyütmeye çalışıyorum. Gazetemiz ve matbaamız yaklaşık 50 yıldır ilçenin sesi olmaya çalıştı. Viranşehir halkından gazetenin kapanmaması ve ayakta kalabilmesi için duyarlılık bekliyorum. İnşallah aynı şekilde devam ederiz." dedi.  

Matbaada annesine yardım eden ailenin en büyük çocuğu 13 yaşındaki Gülay Seyrek de babasının ölümünün ardından matbaada annesine yardım etmeye başladığını söyledi.

Zaman zaman evde küçük kardeşlerine baktığını, matbaada da birçok işi yaptığını belirten Seyrek, "Evin büyük kızı benim. Annem gazetede çalışırken ev işleri ve kardeşlerime bakmak zorunda kaldım. Bütün zorluklara rağmen babamın bıraktığı emaneti annem ve kardeşimle beraber yürüteceğiz. Bu 50 yıllık gazete şimdiye kadar nasıl ayakta kaldıysa aynı şekilde devam edecek." diye konuştu.