Girişimci 30 yaşındaki Kenan Şamlıoğlu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle kent merkezinde tespih atölyesi açtı.

Şanlıurfa'da aldığı hibe destekle tespih atölyesi açan eski hükümlü girişimci, ürettiği tespihleri Dubai, Hong Kong, Tayvan'daki meraklılarına gönderiyor
- Girişimci Şamlıoğlu: 
"Normal satışlarımın yanı sıra internet yoluyla dünyanın her tarafına 300'den fazla tespih gönderdim. Bunun bu kadar değerli olacağını tahmin etmiyordum"
- Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Kuş: 
"Öncelikle ceza infaz kurumundan salınan bir kardeşimizin boşlukta kalmadığını, kendisine ekonomik manada gelecek sağlayacak iş yerine sahip olduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu edip, heyecanlandırmıştır"

Şanlıurfa'da aldığı hibe desteğiyle tespih atölyesi açan eski hükümlü, ürünlerini başta Dubai ve Hong Kong olmak üzere yurt dışındaki meraklılarına ulaştırmaya başladı.

Girişimci 30 yaşındaki Kenan Şamlıoğlu, 9 yıl önce yaşadığı olumsuz bir durum nedeniyle hüküm giyerek 2 yıl hapis cezası çektiğini söyledi.

Tahliye edildikten sonra iş arayışlarına başladığını anlatan Şamlıoğlu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle kent merkezinde tespih atölyesi açtığını belirtti.

Kısa sürede işlerinin yolunda gittiğini aktaran Kenan Şamlıoğlu, "Normal satışlarımın yanı sıra internet yoluyla dünyanın her tarafına 300'den fazla tespih gönderdim. Bunun bu kadar değerli olacağını tahmin etmiyordum. Şu an pek çok bölgeye ayrı ayrı tespih gönderiyorum. Tayvan, Hong Kong, Dubai olsun pek çok yere özel sipariş üzerine kendim imalatım olan tespihlerden yolladım. Tespih üzerine yapılacak bütün işlemeleri yapıyorum." diye konuştu.

Geçmişte yaşadığı aksiliği devletin sağladığı imkanlarla fırsata çevirdiğini dile getiren Şamlıoğlu, kargoyla yurt dışına gönderdiği tespihleri sayesinde kendi işini kurarak ciddi bir gelir kapısına kavuştuğunu kaydetti. 

Destekleri için yetkililere teşekkür eden Kenan Şamlıoğlu, "Benim gibi kendini mağdur olarak gören arkadaşlara her aksiliğin sonunda bir imkan doğacağını söylemek istiyorum. Ben bunu bir fırsat olarak kullandım ve gelirim ciddi bir düzeye ulaştı. Kazancımla eleman çalıştırıyorum. Hem kendime hem topluma faydalı işler yapmaya çalışıyorum." dedi.

- "Bize örnek oldu"

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise cezaevlerinde tahliye edilen hükümlülerin istihdamına yönelik koruma kurullarının bulunduğunu hatırlattı. 

Eski hükümlüleri çalıştırmayanlara verilen cezalardan temin edilen para fonunun koruma kurulları tarafından kullanıldığını belirten Kuş, bu kapsamda Şamlıoğlu'na asgari ücretin 10 katı kadar, 16 bin 400 lira tutarında karşılıksız destek verdiklerini aktardı.

Hükümlülere maddi ve manevi desteklerini sürdürdüklerini vurgulayan Uğurhan Kuş, şöyle konuştu:

"Öncelikle ceza infaz kurumundan salınan bir kardeşimizin boşlukta kalmadığını, kendisine ekonomik manada gelecek sağlayacak iş yerine sahip olduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu edip, heyecanlandırmıştır. Bundan sonra bu tür projeleri yapmamız gerektiği konusunda bize örnek olmuştur. Bundan sonra da benzer projelerin bu minvalde sürdürülmesi için de çaba gösteriyoruz. Yine bu çerçevede GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Şanlıurfa Valiliği ortaklığıyla yürüttüğümüz 'Kendi hayatına lider ol' projesi kapsamında bin 500 hükümlümüze destek vereceğiz. İnşallah yakın zamanda bu konuyla ilgili de çalışma yapacağız."