Mezunlar, sertifikalarını KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldılar. KADEM’in Kısıklı’daki Genel Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde Sümeyye Erdoğan Bayraktar bir konuşma da yaptı.
 
Hedeften gözümüzü ayırmayalım.
 
KADEM olarak kadınları cesaretlendirmek için öncü çalışmalar yapmak zorunda olduklarını söyleyen Sümeyye Erdoğan Bayraktar ‘’Engeller gözümüzü hedeften ayırdığımız zaman aşılmaz görünür. O nedenle hedeften gözümüzü ayırmamak durumundayız. Çünkü uzak mesafelere ancak yakındaki hedeflere ulaşarak varabiliriz.’’
 
Yıkmayan herşey güçlendirir.
 
Konuşmasında öğrencilere nasihatlerde bulunan Bayraktar ‘’Klasikleşmiş bir deyim vardır ya, bizi yıkmayan her şey güçlendirir’’. Daha iyi bir dünya hayal etme yeteneğimizi kaybetmeyelim. Bugün sertifika alan kardeşlerimiz hem yeni bir işe, hem de yeni bir hayata kapı arayalayacaktır. Hayatta hepimizin önüne çıkan engeller var. Fakat emin olun, eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, o yol bizi kolay bir yere ulaştırmaz. Önemli olan bizim sürekli ve kararlı çabamızdır’’ dedi.
 
19 kız mezun oldu.

 
KADEM, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün ortaklığında gerçekleşen "Geleceğe İşbaşı" projesinde, 18 yaş sonrasında çocuk gençlik merkezlerinden (ÇOGEM) herhangi bir mesleki eğitim almadan ayrılmak durumunda kalan genç 19 genç kız, eğitim programının ardından sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalarını Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın elinden alan genç kızlar sevinçlerini sembolik keplerini havaya atarak kutladı.