Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü üyeleriyle beraber düzenlenen etkinlik, Gençlik Merkezi Arapça kulübü Eğitmeni ve aynı zamanda Din Dersi öğretmeni Mehmet Emin Biner tarafından günün anlam ve öneminin anlatımıyla başladı. Mehmet Emin Biner ‘Allahü Teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i Yakup’un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyüp’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup diri olarak göğe çıkarılması hep Aşure günü olmuştur.’ dedi.
 
Etkinliğe katılan gençlik merkezi üyeleri, Aşure gününü duymuştum, ancak dinimizde Aşure günü ve Muharrem ayında bu kadar önemli olayların yaşandığını bilmiyordum. Bugün ilk kez burada hocamızın anlatımı ile öğrenmiş oldum. Dağıtılan aşurenin sadece bir tatlı değil manevi değerinin olduğu bilincinde vardım. Böyle güzel etkinlikler düzenleyip bizi bilinçlendiren gençlik merkezimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.’ dediler.
 
Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP: “Aşure: birlik ve beraberliğin güzel bir simgesidir. Milli ve manevi duyguları gençlerimize aşılamak için bu tür etkinlikleri sürekli düzenliyoruz. Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam dininde önemli bir yeri ve kıymeti olan bir gündür. Aşure ismi verilen tatlının ortaya çıkışına dair bir inanış mevcuttur. Bu inanışa göre, İslam dininde inanılan peygamberlerden olan Nuh'un tufandan sonra Aşure Günü'nü kutlamak için geminin ambarında kalan erzakı karıştırıp bir tür tatlı yiyecek hazırlamıştır. İçinde birçok farklı malzeme kullanılmıştır. Aslında burada ki en önemli nokta her tahılın her meyvenin farklı tatlara sahip olmasına rağmen bir tencere bir lezzeti oluşturmaları. Kendi özlerini kaybetmeden lezzetlerini katmaları. Biz insanlara en büyük mesajda bu hepimiz farklı din, mezhep ve görüşlere sahip olsak ta birlik beraberlik içinde yaşamalıyız. Gençlik merkezimizde ki gençlerimize de bu anlayışta olmaları için bu etkinleri düzenleyerek bu duyguyu yaşamalarını istiyoruz ‘ dedi.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili M.Hakan KEŞKÜŞ “Vatandaşlarımızın çoğu İl Müdürlüğümüzü sadece spor ile ilgilenen bir kuruluş olarak tanımaktadır. Halbuki Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezlerimiz aracılığı ile en az Milli Eğitim veya Müftülük kadar gençlerimizin dinine, kültürüne ve maneviyatına bağlı olarak yetişmesi için mücadele ediyoruz. Bahçelievler Gençlik Merkezimizin düzenlemiş olduğu Aşure Günü etkinliği de sadece bunlardan biridir. Gençlik Merkezlerimizde kültürel faaliyetlerin yanında dini eğitimlerimizi de vermekteyiz. Tüm halkımız gözü kapalı çocuklarını merkezlerimize gönderebilirler. Bu vesile ile Aşure deki gibi milletimizin de birlik ve beraberlik içinde olması dileklerimle tüm halkımızın Aşure Günü mübarek olsun.” dedi.