Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü ve yeni otopark kazandırıyor.
 
Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve iklim yapısıyla Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinden turistlerin akın ettiği, bir kısmı suyun altında kalan eski Halfeti’yi turizm lokomotifi yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, turistlerin bölgeye akın etmelerini sağlamak amacıyla bir çok çalışmaya imza atıyor.
 
Turizm sezonunun bitmesi ve gelecek yaz sezonuna hazırlanmak için Halfeti'de hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, eski Halfeti'nin tarihi sokak yapısını bozmamak ve turistlerin rahat bir şekilde bölgeye gelmeleri amacıyla 285 araçlık otopark inşa ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, sürdürülen çalışmalar kapsamında  dağlık bölgede alan açma, zemin düzleştirme ve bağlantı yollarını tamamlamayı hedefliyor.
 
Jeolojik ve sosyolojik yapısı ile Şanlıurfa'nın tarihi değerlerini güzel bir yapı ile anlatan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği eski Halfeti'ye gelen turistlerin rahat bir ulaşım yapmalarına olanak sağlayan yüzer köprü ve yeni marina çalışmalarına da hız verildi.
 
Gerçekleştirilen alan incelemeleri ve bölge planlamasına göre yeni marina alanı inşaatına başlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını yaz sezonuna yetiştirmeyi hedefliyor.