Halfeti Belediyesi Birecik yolu üzeri Devlet Hastanesi yanında bulunan atıl haldeki alanı halkın hizmetine sokmak için kolları sıvadı. Halfeti Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi’ne ekiplerince 300 metre uzunluğunda ve yaklaşık 20 metre genişliğinde olan alanda berkitme ve revize çalışması yapıldı.

Burada yapılacak çalışmayla oluşturulacak yeşil alan sayesinde ilçeye yeni bir oksijen kaynağı da yaratılacak. Yürüyüş alanı ile bankların yerleştirileceği alanda ilçeye çevre mahallelerden gelen hastaların da vakit geçirebileceği temiz sosyal bir alan oluşturulmuş olacak. İlçenin hemen girişinde yer alan bölgede yapılacak çalışma aynı zaman Halfeti’nin de vizyonuna önemli derecede katkı sunacak.

‘Yeşil alanlar halkın nefes aldığı yerlerdir’

İlçedeki atıl kalan boş alanları bu şekilde değerlendirmek için çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler Birimi, halka daha yaşanılır bir Halfeti sunacak. Park ve Bahçeler Birimi çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, yeşil alan ve parkların halkın nefes aldığı ve dinlendiği alanlar olduğu belirtilerek, Halfeti’nin yeşil alan ve sosyal tesis oranını artıracak çalışmalara imza atmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.