Yaşananların sadece Şanlıurfa’yı değil tüm Türkiye’yi hüzne ve öfkeye sevk ettiğini ifade eden Aydınlık, “gencecik bir evlat, ana baba kuzusu, daha 17-18 yaşlarında, yok yere abisi tarafından hayatının baharında katledildi. Söyleyecek söz yok. O anne babayı düşünüyorum, Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bu yaşanan olay derinlemesine incelenmeli ve tartışılmalı çünkü basına yansıyan ifadelerde önemli ayrıntılar var. Bu memlekette yönetici olan herkesin o ifadeleri dikkatlice okuması lazım” diyerek sözlerine devam etti.

DEFALARCA ŞİKÂYET EDİLMİŞ

Yaşanan vahşetten büyük üzüntü duyduğunu belirten Aydınlık, “bir baba olarak büyük üzüntü duydum, aileye sabırlar diliyorum. Tabi burada Nurbari’nin babasının basına yansıyan ifadesine dikkat çekmek istiyorum. Nurbari’nin babası, oğlunun uzun süredir madde bağımlısı olduğunu, birçok kez yetkililere bildirmesine rağmen bir şey yapılmadığını belirterek “en sonunda kızımı öldürdü” diyor. Şimdi bu ifadenin üzerine gidilmesi gerekiyor. Şikayetler hangi kurumlara, hangi kişilere yapıldı, neden bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı? Bunların hepsinin araştırılmasını bekliyorum” dedi.

ŞANLIURFA BU KONUYU ACİLEN MASAYA YATIRMALI

Şanlıurfa’nın madde bağımlılığı konusunda yapılan araştırmalara ve ortaya çıkan istatistiklere göre en üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Aydınlık, “Şanlıurfa bu konuyu acilen masaya yatırmalı. Valilik, il sağlık, emniyet, savcılık, vs. kim varsa bu işi enine boyuna Şanlıurfa özelinde araştırmalı ve önlemlerini almalı. Yaşanan bu olay basına yandığı için herkes tarafından görüldü, peki ya göremediklerimiz? İnsanlar evlerinde ne sıkıntılar yaşıyor belki, bilemiyoruz. Hiç vakit kaybetmeden daha sıkı, daha keskin bir şekilde bu illetle mücadele edilmesini tüm yöneticilerimizden bekliyorum” diyerek devam etti.

ÇEMATEM VE AMATEM HALA YOK

Şanlıurfa’da Çocuk, Ergen Madde Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ve Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) bulunmadığını hatırlatan Aydınlık, “Şanlıurfa’nın bu konuda karnesi zayıf ve maalesef bir tane ne AMATEM ne de ÇEMATEM var. Tedavi olmak isteyenler maalesef başka illere gitmek zorunda kalıyor, hatta tedavi almak için aylarca bekliyorlar. Yetkili isimlerce yapılan açıklamalarda ÇEMATEM ve AMATEM’in inşaatının kısa sürede bitirileceği söylenmişti; ancak onun üzerinden de epey bir zaman geçti. Hatta bu konuda yapılan ve yapılacak çalışmaları 12 Temmuz 2019 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’ya yazılı soru önergemiz ile sormuştuk; ama ne yazık ki Sayın Bakan 15 gün içerisinde cevap vermesi gerekirken 1 yılı aşkın süredir cevap vermedi. Şanlıurfa’da ÇEMATEM ve AMATEM’in ne zaman açılacağını, taleplere karşı yetip yetmeyeceğini hep birlikte zamanla göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.