Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki tüketicilere kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek amacıyla gerçekleştirdiği 3 milyon liralık yatırım kapsamında Beşiri’de elektrik kablolarını yeraltına alarak, şebekenin gücünü artırdı. Bununla birlikte kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi için şirket tarafından ilçe genelinde elektriğin meskenlere dağıtılması için bölgeye özgü olarak geliştirilen 220 adet Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) kuruldu, yapıların içerisindeki sayaçlar buraya alındı. Panoların devreye alınmaya başlaması ile birlikte saldırılar da başladı. Dün gece Kobin mahallesindeki Akın caddesi üzerinde bulunan 5 alçak gerilim sayaç otomasyon panosu kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce yanıcı madde dökülerek yakıldı. Yanan 5 panonun yanı sıra aynı hatta bulunan 10 pano daha devre dışı kaldı. Saldırı üzerine bu panolardan enerji alan mahalledeki 200’ü aşkın abone elektriksiz kaldı.

Panolar Yenileniyor

Yaşanan saldırı üzerine Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü savcılığa suç duyurusunda bulununca, saldırganların yakalanabilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Enerji şirketi, sabah erken saatlerde yanan panoları yenilemek için çalışma başlattı. Gün içerisinde bu çalışmanın tamamlanarak abonelere yeniden enerji verileceği bildirildi.

Dicle Elektrik tarafından kayıt dışı tüketimi önlemek amacıyla geliştirilen panolara daha önce de kaçak kullanmakta ısrar eden kesimlerce bir çok kez saldırı düzenlenmişti.