Şanlıurfa’da kasapların kıyma mesaisi başladı. Kent genelinde kurban kesen vatandaşlar, kasaplara akın etti. Her yıl olduğu gibi bu yılda kıyma etlerini çektirmek isteyen vatandaşlar, fazla mesaiyi yapan kasaplara koştular.

Kurban kesimlerinden para kazanıyorlar.

Şanlıurfa’daki kasapların geneli, et çekmeden çok kurban kesiminden para kazandıklarını belirtiler. Kasaplar ‘’Kurban kesiminden daha fazla para kazanıyoruz. Her kurban bayramı fazladan mesai yapıyoruz. Evlerde 1-2 aylık etler mevcut. Bir ay para kazanamayacağız. Bu yüzden bayramda olsa dükkanlarımızı açık tutuyoruz’’ dediler.

Acemi kasaplar yine hastanelik oldu.

Şanlıurfa’da Kurban bayramının ilk gününde 100’den fazla acemi kasap kazazede oldu. Kurban kesmeye çalışan acemi kasaplar, yanlışlıkla bıçak ya da satırlarla kendini kesti.
Şanlıurfa'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaklaşık 100 acemi kasap hastanelik oldu. Hastane çıkışında ecemi kasaplar kendi haline güldü. Hastanelerin ortopedi servisleri, bu bayramda acemi kasaplara hizmet verdi. Kasapların büyük çoğunluğu, ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu oldu.