Kebap çeşitlerinin en çok tüketildiği kentlerden Şanlıurfa'da bir girişimci tarafından ilk defa yapılan balık döner, vatandaşların beğenisini kazandı

Kebap çeşitlerinin en çok tüketildiği kentlerden Şanlıurfa'da bir girişimci tarafından ilk defa yapılan balık döner, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Rabia Meydanı yakınlarındaki bir lokantacı, kentte az tüketilen balığı sevdirmek için ilk defa balık döner hazırladı.

İşletmeci Zeliha Şar'ın eşi Barış Şar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfalıların balığı çok tüketmediğini söyledi. Mersinli eşiyle Şanlıurfalılara balığı sevdirmek için arayışlara girdiğini ve en son balık dönerde karar kıldıklarını anlatan Şar, Balık döneri Şanlıurfa'da ilk defa kendilerinin yaptığını belirtti. Şar, şöyle konuştu:

"Eşim bana, 'Bir farklılık olsun balığın dönerini yapalım.' dedi. Ben de balık döner yapmada ona yardım ettim. Sağlık açısından balık tüketimi çok önemli olmasına rağmen kentte az tüketiliyor. Daha çok kebap çeşitlerinin tüketildiği Şanlıurfa'da halk, balık döneri sevdi ve beğenerek de tüketiyor. Herkese balık döneri yemelerini tavsiye ediyorum. Tadına bakan veya yiyen kesinlikle pişman olmayacaktır. İnşallah balık döner Şanlıurfa'da tutulur ve insanlar balıkla barışık yaşar diye düşünüyoruz. Balık döneri somonla yapıyoruz ve tüketilsin diye de dürümünü 6 liradan müşteriye veriyoruz."

Müşterilerden Mehmet Seyrek ise döner deyince akıllara et veya tavuk geldiğini aktararak ilk defa yediği balık döneri çok beğendiğini dile getirdi. Şanlıurfa'da genellikle kebap çeşitleri bulunduğunu ifade eden Seyrek, balık dönerini herkese tavsiye etti.

Salih Bulut da ilk defa yediği balık dönerin tadını çok sevdiğini vurgulayarak deneyenlerin beğeneceğine inandığını kaydetti.

Bu arada, işletmeci Zeliha Şar, Türk lirasına destek için başlattığı kampanyayla 100 dolar bozduranlara ücretsiz balık döner ikram ediyor.