Konya Ovası Projesi Tarımsal Yayım ve Eğitim Projesi Kapsamında GAP İdaresi’nin evsahipliğinde Şanlıurfa’ya gelen 20 çiftçi kentteki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bu kapsamda çiftçiler GAP İdaresi yetkilileri ile birlikte Şanlıurfa Ziraat Odasına da ziyarette bulundu. Ziyarette Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya ve her iki ilin çiftçileri çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi alırken, sorunları hakkında da istişarede bulundu.
Son aylarda tarımda karşılaşılan kuraklı ve sonrası devletin sunduğu imkanlardan faydalanma ve çiftçinin aldığı tedbirler konusunda istişarede bulunuldu.
Oda Meclis Başkanı Ali Kaya, ‘bu yıl karşılaştığımız kuraklık çiftçimizi zorda bıraktı. Tabi devletin sağladığı imkanlardan faydalanmak için de çiftçimizi yönlendiriyoruz. Desteklemelerin alınmasında da çiftçilerimizin karşılaştığı bloke sorunları nedeniyle de zor bir süreç geçiriyoruz. Ancak sorunların kısa sürede aşılarak çiftçimizin rahat nefes almasının sağlanacağına inanıyoruz.’ Dedi
Şanlıurfa Ziraat Odası hizmet binasını da gezen KOP çiftçileri binanın çok yönlü ve çiftçiye hizmet odaklı yapıldığını kaydederek benzer bir hizmet binasının da Konya’da yapılması için talepleri olacağını aktardı. Çiftçiler ziyaretleri kapsamında Bozova ve Suruç’ta sulamaya açılan – açılacak tarım alanlarına düzenlenen gezi sonrası kentten ayrılacak.