Türkiye'nin farklı illerinden bir araya gelen motosikletliler, ''Bin Motorcu Bin Çocuk'' projesi kapsamında köy okulundaki öğrencilere yardımda bulundu.

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden Hatay'ın Hassa ilçesine gelen motosikletliler, Hassa ilçesine bağlı Akbez Pınarbaşı İlkokulundaki öğrencilere kırtasiye, giysi, oyuncak ve kişisel bakım malzemeleri dağıtarak öğrencilerin yüzlerini güldürdü.

Motosikletliler tarafından temin edilen yardım malzemelerini alan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

Öğrencilerle sohbet edip oyun oynayan grup, çocuklara birlikte şarkı söyledi.

Motosikletliler adına konuşan İlker Kül,  yaptığı açıklamada, köy çocukları için arkadaşlarıyla binlerce kilometre yol geldiklerini söyledi.
 ''Bin motorcu, Bin çocuk'' projesinin 2,5 yıl önce başladığını anımsatan Kül, ''Projenin devamı olarak bugün Hatay'ın Hassa ilçesindeki köy çocuklarımızla bir araya geldik. 11 arkadaşımızla çocuklara çeşitli hediyeler ve yardımlarda bulunduk.'' dedi.
Şu ana kadar 1746 çocuğa yardım yaptıklarını belirten Kül, ''Çevremdeki insanlar yardım çalışmalarımıza destek olmak için malzemeleri temin ettiğimiz firmalara başvuru yaparak yardımcı oluyorlar. Fotoğrafçıyım, kazandığım gelirle bu projeye katkı sağlıyorum.'' diye konuştu.
Tur kapsamında Hatay'da olduklarını ifade eden Kül, ''Çocuklarımız oldukça sevindiler, bizler de en az onlar kadar sevindik. Çalışmalarımıza buradan devam ederek ayrılıyoruz. Bundan sonraki duraklarımız Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır, Batman, Van, Kars ve Kütahya olacaktır.'' diye konuştu.
Hassa'daki okulun kendilerine sosyal medya üzerinden ulaştıklarını aktaran Kül, Akbez Pınarbaşı İlkokulundaki 36 öğrencinin bir yıllık okul ihtiyaçlarının karşılandığını, buradan mutlu şekilde ayrıldıklarını sözlerine ekledi.
Okul müdürü Fikriye Köse de, öğrencileri için okullarına gelen motosiklet grubuna çok teşekkür ettiğini, çocukların bir yıllık okul ihtiyaçları karşılandığı için mutlu olduklarını ifade etti.