Lösemili Çocuklar Vakfı "İyilikler tırı" Şanlıurfa'ya geldi.

Atatürk Bulvarı'ndaki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi binası önünde park eden tıra aileleriyle gelen lösemili çocuklara yiyecek ve içecek ikram edildi. 

Çocuklarla ve aileleriyle ilgilenen tırdaki gönüllüler, yardımların çocuklara ve ailelere ulaştırılmasına yardımcı oldu. 

LÖSEV Halk İlişkiler Yönetmeni Can Öney, gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 20 yıl önce kurulan LÖSEV'in ilk başlarda 30 aileye yardım yapabildiğini bugün ise 23 bin fazla lösemili çocuğa yardım ulaştırdığını söyledi.

LÖSEV'in bir sağlık ve eğitim vakfı olduğunu belirten Öney, vakfa kayıtlı ailelere Ankara'daki hastanede lösemili ve diğer kanser hastalarına ücretsiz tedavi imkanı sağladıklarını anlattı.

Hastalara tedavi imkanı yanında eğitim de verdiklerini anlatan Öney, şunları söyledi:

"Tırımız Ankara'daki LÖSEV köyünden yüklendi. Hatay'dan, Gaziantep'ten sonra bugün Şanlıurfa'ya geldik. Buradan Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta lösemili çocuklarımız ve onların ailelerine yardım ulaştıracağız. Şanlıurfa'da 80 aileye yardım dağıttık. Yardımlarımız, kuru gıda, kıyafet ve oyuncak ve ev eşyasında oluşuyor. Buraya gelen ailelerimizi istediklerini ücretsiz bir şekilde alabiliyor"

Öney, LÖSEV'in bağışlarla ayakta durduğunu herhangi bir yerden geliri olmadığını, bu nedenle gönüllü ve bağışçıların kendileri için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.