Meteoroloji, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illeri için 21 Aralık Çarşamba gününden itibaren kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklıklarının düştüğü bölge illerinin, yarından sonra yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Gaziantep'te, 21 Aralık Çarşamba günü başlayacak kar yağışının hafta sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor. Kentte yarın 7 derece olması beklenen sıcaklığın kademeli olarak düşeceği tahmin ediliyor. 

Şanlıurfa'da da çarşamba ve 22 Aralık Perşembe günü kar yağışı bekleniyor. Sıcaklığın eksi 2 dereceye kadar düştüğü kentte, maksimum sıcaklığın hafta boyu 7 derece olacağı öngörülüyor. 

Gece sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşeceği Adıyaman'da ise çarşamba günü başlayacak kar yağışının hafta sonuna kadar yer yer devam etmesi bekleniyor. Kentte en yüksek sıcaklığın gündüz 7 derece olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığının 1 ile 6 derece arasında değiştiği Kilis'te de kar yağışı çarşamba ve perşembe günü etkili olacak.

Hava sıcaklığının özellikle akşam saatlerinden itibaren düşeceğini belirten yetkililer, bölgede etkili olacak kar yağışı dolayısıyla vatandaş ve ilgililerin tedbirli olması gerektiğini vurguladı.