Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 18–24 Mart Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Başkan Çiftçi ve Milletvekilleri, gazi ve şehit aileleri ile yaşlıların katılımıyla gerçekleşti.

Sosyal Belediyeciliği her alanda uygulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, her kesimden insana hizmet eden bir belediye olduklarını belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa büyüklerin ihtiyaçları karşılamak ve sosyal etkinliklerle buluşturmak için projeler uyguladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: "İnancımız gereği büyüğün olmadığı evde bereket yoktur. Hangi evde büyükler varsa, yol gösterici, yoldaş, rehber, öğretmen, dost ve gerektiğinde arkadaş oluyorlar" diyerek büyüklere benzeri projelerle destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Güzel bir proje ile yaşlılara dokunduklarını belirten Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya ise "Yaşlılar geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü yarına taşımamızı sağlayan en büyük hazinedir" dedi.

Sadece bir gün, bir hafta değil, her zaman yaşlıların yanında olmaları gerektiğini belirten Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri: "Ecdadımızdan aldığımız terbiye gereği büyüklerimiz evlerimizin bereketidir. Toplumun saygınlığıdır. Yol göstericidirler" dedi.

Sosyal Belediyecilik çalışmaları ve Hükümet çalışmalarıyla yaşlılara ve dezavantajlı kesimlere yönelik faydalı çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Halil Özcan ise: "AK Parti hükümetinin kurduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla büyülerimize, engellilerimize, şehitlerimizin ailelerine ve toplumun ihtiyaç sahiplerine destekte bulunmak için kurulmuştur. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve gerekse ilçe Belediye Başkanlıklarımız yol, su ve diğer çalışmaların yanında sosyal belediyecilik çalışmalarıyla topluma hizmet ediyorlar" dedi.

Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen kutlama programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ve yaşlılar katıldı.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro ekibinin tiyatro gösterileri ve Engelliler Dama müzik grubunun türküleriyle yaşlılara özel etkinlikler devam etti.