Büyükelçimiz Emin Önen, Çin Hükümeti Ortadoğu Özel Temsilcisi Büyükelçi Sn. Gong Xiaosheng​ ve Asya Özel Temsilcisi Büyükelçi Sn. Sun Guoxiang onurlarına bugün Büyükelçilik konutunda öğle yemeği verdi.

Yemekte bir süre sohbet eden Önen ve konukları, karşılıklı fikir alış verişinin yanı sıra Çin ve Türkiye arasındaki ikili ve bölgesel dış politika konularında da neler yapılabileceğini konuştular.

Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Çin Hükümeti Ortadoğu Özel Temsilcisi Büyükelçi Gong Xiaosheng​ ve Asya Özel Temsilcisi Büyükelçi Sun Guoxiang ile Türkiye ve Çin arasında ikili ve bölgesel dış politika konularında yapılması gereken her çalışmayı birlikte yapmayı, ülkelerimiz arasında sadece kültürel ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra dış politikalarımız konularında işbirliğine ihtiyaç olduğunu söylediğini belirtti.

Büyükelçi Önen, Çin’deki Türk vatandaşlarını Cumhuriyet Resepsiyonuna davet etti

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen ayrıca, Pekin’de yaşayan vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ettiklerini, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü birlikte kutlamayı arzuladıklarını, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü düzenlenecek olan resepsiyona katılmak isteyen vatandaşlarımızın 21 Ekim 2018 tarihine kadar [email protected] adresine isim, soyisim, telefon ve kimlik numaralarını belirterek katılımlarını bildirmeleri gerektiğini belirtti