- Şoförün hastayı yetiştirme çabası otobüsün güvenlik kameralarına da yansıdı
- Aracın sürücüsü Altundağ: 
- "İnsanlık görevimi yaptığım için sevinçliyim"

Şanlıurfa'da şehir için yolcu otobüsünde rahatsızlanan vatandaş, sürücünün çabasıyla hastaneye yetiştirildi. Merkez Karaköprü ilçesi Maşuk Mahallesi'ne yolcu taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait 63 H 0027 plakalı otobüsün şoförü Sinan Altundağ, bir yolcunun rahatsızlandığı fark edince güzergahını değiştirdi.  Otobüsün kapılarını kapatarak ambulansın gelmesini beklemeden hastayı Şanlıurfa Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesine yetiştiren Altundağ'ın bu çabası otobüsün güvenlik kamerasına da yansıdı.  Görüntülerde Altundağ'ın rahatsızlanan yolcuya su vermesi, daha sonra aracın kapılarını kapatarak hızlı bir şeklide hastaneye gitmesi ve yolcunun sedye ile otobüsten hastane taşınması yer alıyor. Sürücü Altundağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığını belirterek, hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Aldıkları eğitimler sayesinde bu tür durumlara hazırlıklı olduklarını aktaran Altundağ, yaşananları şu sözlerle aktardı:

"Bizler can taşıyoruz, bunun için bu tür durumlara hazırlıklıyız. Yolcunun rahatsızlandığını fark eder etmez, aracımı kenara çekip yanımdaki suyu verdim. Yolcunun kendine gelmemesi üzerine aracımın kapılarını kapatarak hiç kimseye sormadan hastaneye doğru gittim. Hastayı bıraktıktan sonra araçtaki yolcularımı duraklarına bıraktım. İnsanlık görevimi yaptığım için sevinçliyim. Her gün yüzlerce yolcu taşıyoruz. Bu tür konularda çok dikkatli davranıyoruz. Olayın ardından yolcunun yakınları durağa gelerek teşekkür ettiler."