Büyükşehir belediyesinin engelliler koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen programda engeliler tarafından hazırlanan el işi, resim ve maketlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapılan çalışmaları inceledi, engellilerle bir süre sohbet edip isteklerini dinledi.

Çiftçi, burada yaptığı konuşmada kurum olarak engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, hazırlanan etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan çalışmalarla aileleri tarafında 4 duvar arasında sıkıştırılmış sadece ailesiyle dertleşen engeli kardeşlerimizin engellerini kaldırılmaya başlanmıştır. Çok önemli adımlar atıldı. Gerek temsilde, gerek sosyal hayatta ve kültürel yaşamlarında çok önemli adımlara imza atıldı. Artık birçok koşullarda aynı durumdayız. Bizler de belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik toplu taşımda indirimler uyguluyoruz. Daha önce hayata geçirdiğimiz engelli koordinasyon merkezimizle engellilerimiz günlük yaşama çok güzel adapte oluyorlar. Bu tür merkezlerin önemi bu gün bir daha fark ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından engellilerin hazırladığı çeşitli skeç ve tiyatro oyunları sahnelendi.