Ahmet Yesevi İlkokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin tarihi alanları yakından görmesi amacıyla Göbeklitepe Ören Yeri'ne gezi düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin otobüs desteği sağladığı etkinlikte, 260 öğrenci ilk defa Göbeklitepe'yi görme fırsatı buldu.

Geziye katılan Müdür Yardımcısı Yusuf Demirkol ve öğretmenlerinden ören yeri hakkında bilgi alan öğrenciler, özellikle "T" biçimli dikili taşların üzerindeki hayvan figürlerini yakından inceledi.

Okulun Müdürü Hadi Bedir, yaptığı açıklamada, tarihin bilinmeden geleceğin inşa edilemeyeceğini, bu amaçla tarihi alanlara geziler düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi görmesinin önemli olduğunu belirten Bedir, "Göbeklitepe, dünya tarihini değiştiren önemli bir yer. Biz de öğrencilerimizin burayı görmesini ve geçmiş hakkında bilgi almalarını sağlamak amacıyla geziyi düzenledik. Gezi sırasında Göbeklitepe'nin o dönemdeki insanlar tarafından nasıl ve ne için inşa edildiğini, insanların yaşam biçimi hakkında bilgiler aldılar. Miniklerimizi tarihi bir yolculuğa çıkardık. Tarihi bilen ve sahip çıkan nesiller yetiştirmek için eğitimlerimize devam ediyoruz." diye konuştu.

Bedir, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e de teşekkür etti.